Kick off kinderteam BOOOM op 1 april 2014

5 april 2014 om 00:00 Activiteiten

Officiële start kinderteam BOOOM

Op dinsdag 1 april om 16 uur wordt het kinderteam BOOOM officieel gepresenteerd. Dit zal plaats vinden bij het Medisch Centrum Havenkwartier. Er is meer dan een jaar gewerkt om het eerste lijn kinderteam te vormen.

De eerste actieve daad was de organisatie van een symposium op 20 november 2013, dit had als titel, samenwerking rondom basisschoolkinderen met een (ogenschijnlijk) milde meervoudige ontwikkelingsproblematiek. Dit symposium is goed ontvangen door de deelnemers. Zeker in de tijd van veranderingen, transitie jeugdzorg en aangepast onderwijs, waar gemeenten een andere rol krijgen, zijn dit belangrijke onderwerpen.

Doelgroep van het kinderteam BOOOM zijn, kinderen in de leeftijd van 0- 18 jaar met meervoudige ontwikkelingsproblemen en zijn of haar ouders/opvoeders. Het gaat om een combinatie van medisch-somatische, gedrags- en algehele ontwikkelingsproblemen met de daarbij samenhangende opvoedingsvraagstukken.

Dit kinderexpertiseteam bestaat uit een aantal eerste lijn professionals, die werkzaam zijn met kinderen. Allen gecertificeerd binnen de wettelijke kaders van hun beroepsgroep. Dit vanuit medische, paramedische, psychologische, jeugdgezondheidszorg en onderwijs hoek. De kracht van het team ligt in de directe samenwerking met elkaar en korte en begrijpelijke communicatie met ouders en kind.

In het team hebben o.a. zitting;

• Arts

• Psycholoog

• Orthopedagoog

• Logopedist

• Ergotherapeut

• Kinderfysiotherapeut

• Manueel therapeut

• Onderwijs deskundigen

U kunt voor directe vragen over een kind contact opnemen ook als collega, hulpverlener met vragen over een kind bij het team terecht.

Regio, waar het kinderteam werkzaam is Sliedrecht, Papendrecht, Alblasserdam, Nieuw-Lekkerland en de regio Gorinchem.

Het startpunt zal zijn het planten van een symbolische kleine boom. Die als hij in de goed aarde komt met de nodige juiste aandacht zal gedijen.

U kunt contact opnemen met het team per mail kinderteam@balans.mobi of tel 0184-414942

advertentie
advertentie