Jubileum bij Sunday Jazz

Activiteiten

SLIEDRECHT - Acht seizoenen lang heeft 'Bigband Blast!', eerst in samenwerking met de theatergroep van De Lockhorst en later met Stichting Sliedrecht & Cultuur, het jazz-minnend publiek op een groot aantal prachtige concerten getrakteerd. De Stichting maakt het 'Bigband Blast!' ook dit jaar financieel mogelijk een reeks van drie concerten in de roemrijke serie van Sunday Jazz te geven. Op 13 april geeft 'Bigband Blast!' haar het 25e concert, een jubileum dat gevierd moet worden.

Bij een edenkwaardige mijlpaal hoort een gedenkwaardige gast: de Luxemburgse trompet-gigant Ernie Hammes. De in 1968 in Esch/Alzette (Luxemburg) geboren Ernie studeerde aan de conservatoria in zijn geboorteplaats en Metz (Frankrijk) én aan de Manhattan School of Music in New York. Hij kreeg les van Lew Soloff en Claudio Roditi. Hij speelde zowel als solo-trompettist en als lead-trompettist in talloze festivals, jazz-clubs en op vele locaties in 27(!) verschillende landen. De lijst met artiesten waar Ernie mee samen heeft gewerkt is ronduit indrukwekkend: Paul Abka, Chaka Khan, Diane Schuur, Michel Camilo, The Dizzy Gillespie All Stars, The Duke Ellington Orchestra, Brussels Jazz Orchestra en velen anderen. Meer informatie: http://www.erniehammes.com.

Naast Ernie Hammes zal Bigband Blast!'s eigen zangeres Suzanne Jansen de presentatie van het concert op zich nemen en een aantal nummers zingen. Maar er is ook ruimte voor opkomend talent in de persoon van zangeres Karen Veenstra.

De aanvang van het concert van Bigband Blast!, onder leiding van Daan Bogers, is 15.00 uuur. Locatie: Theater De Lockhorst aan de Sportlaan 1 Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij: Fa. De Vries, Kerkbuurt 25, tel. (0184) 413046 en aan de kassa van De Lockhorst.

advertentie