Trompet-gigant bij Bigband Blast

6 april 2014 om 00:00 Activiteiten

SLIEDRECHT - Acht seizoenen lang heeft 'Bigband Blast!', eerst in samenwerking met de theatergroep van De Lockhorst en later met Stichting Sliedrecht & Cultuur, het jazz-minnend publiek op een groot aantal prachtige concerten getrakteerd. De Stichting maakt het 'Bigband Blast!' ook dit jaar financieel mogelijk een reeks van drie concerten in de roemrijke serie van Sunday Jazz te geven. Op 13 april geeft 'Bigband Blast!' haar het 25e concert, een jubileum dat gevierd moet worden.

Bij een gedenkwaardige mijlpaal hoort een gedenkwaardige gast. Een greep uit de vele jazz-virtuozen die eerder te gast waren bij Sunday Jazz: vocalisten: Denise Jannah, Deborah J. Carter, Ronald Douglas en Gé Titulaer, trombonisten Ilja Reijngoud en Bert Boeren, flügel-specialist Ack van Rooyen, saxofonisten Ferdinand Povel en Simon Rigter, pianist Rob van Bavel, gitarist Martijn van Iterson, vibrafonist Frits Landesbergen en Hammond-organist Carlo de Wijs. Daarnaast bracht Bigband Blast! zes Sunday Jazz X-mas Editions en de thema-concerten “Flamenco Bigband" en “A Hollywood Blast!." Loet van der Lee en Angelo Verploegen gingen de gast van het jubileumconcert voor bij Sunday Jazz, dus hij is de derde trompettist die zijn muzikale kunsten komt laten horen: de Luxemburgse trompet-gigant Ernie Hammes.

De in 1968 in Esch/Alzette (Luxemburg) geboren Ernie studeerde aan de conservatoria in zijn geboorteplaats en Metz (Frankrijk) én aan de Manhattan School of Music in New York. Hij kreeg les van Lew Soloff en Claudio Roditi. Hij speelde zowel als solo-trompettist en als lead-trompettist in talloze festivals, jazz-clubs en op vele locaties in 27(!) verschillende landen. De lijst met artiesten waar Ernie mee samen heeft gewerkt is ronduit indrukwekkend: Paul Abka, Chaka Khan, Diane Schuur, Michel Camilo, The Dizzy Gillespie All Stars, The Duke Ellington Orchestra, Brussels Jazz Orchestra en velen anderen.

Wellicht verrassend, maar Ernie is ook een virtuoos in het klassieke genre en speelde bij vele befaamde orkesten, zoals BBC Wales Symphony Orchestra, Orchestre Philharmonique du Luxembourg, Orchestre Symphonique et Lyrique Nancy, en speelde hij destijds lead-trumpet in het Orchestre Philharmonic du Luxembourg & The Scorpions tijdens de festiviteiten rondom de start van de tour de France in Luxemburg. Meer informatie: http://www.erniehammes.com.

Naast Ernie Hammes zal Bigband Blast!'s eigen zangeres Suzanne Jansen de presentatie van het concert op zich nemen en een aantal nummers zingen. Maar er is ook ruimte voor opkomend talent in de persoon van zangeres Karen Veenstra.

De aanvang van het concert van Bigband Blast!, onder leiding van Daan Bogers, is 15.00 uuur. Locatie: Theater De Lockhorst aan de Sportlaan 1 Kaarten à € 7,50 zijn verkrijgbaar bij: Fa. De Vries, Kerkbuurt 25, tel. (0184) 413046 en aan de kassa van De Lockhorst.

Meer informatie via: www.bigbandblast.com.

advertentie
advertentie