't Wingerdshof opent met feestweek

Activiteiten

SLIEDRECHT - De opening door burgemeester Van der Borg op vrijdag 25 april wordt het officiële moment van de ingebruikname van 't Wingerds hof in Wijngaarden. De week ervoor zijn er echter volop festiviteiten in en rondom het splinternieuwe gebouw aan de Dorpsstraat 31. Hiervoor is een speciaal programmaboekje gemaakt voor alle inwoners zodat zij niets hoeven te missen.

Alle twintig verenigingen die Wijngaarden rijk is leveren op verschillende manieren een bijdrage aan de feestweek voor de inwoners. Van maandag 21 tot en met vrijdag 25 april is er dagelijks iets te doen in of rondom het gebouw: een paasontbijt en sing-in, een korenconcert, een talentenjacht, barbecue en spelmiddag en op donderdag is er een verenigingsmarkt. Voor jong en oud is er dus genoeg te doen in de feestweek die valt tussen Pasen en Koningsdag en waarop wordt ingespeeld.

Er is tevens open huis. Alle belangstellenden zijn op donderdagavond van 18.30 tot 22.00 uur van harte welkom.

Samen in een nieuw gebouw

't Wingerds hof is de nieuwe huisvesting van biljartvereniging 'De Lukkie Klos', ijsclub 'Nooit Gedacht', schietvereniging 'De Vrijheid' en alle verenigingen en clubs, die in de Haveling hun thuisbasis hadden. Al deze gebruikers hebben nu hun eigen onderkomen samengebracht in dit nieuwe gebouw. Daarnaast is er ook ruimte om andere activiteiten, zoals bruiloften of personeelsfeestjes, te organiseren. Achter het multifunctionele gebouw is een sportveld gerealiseerd, dat in de winter door de ijsclub omgetoverd wordt tot ijsbaan.

Het definitief ontwerp is gemaakt door Van Es Architecten, in nauwe samenwerking met gemeente Molenwaard, de toekomstige gebruikers en de Klankbordgroep Wijngaarden. Het adviesbureau Laride heeft het hele proces begeleid. Het gebouw is gerealiseerd door ABB Bouw.

advertentie