Webcam in beverburcht Biesbosch weer aan

17 april 2014 om 00:00 Activiteiten

SLIEDRECHT - Een kijkje nemen in het leven van een bevergezin? Staatsbosbeheer heeft voor het tweede jaar een beverburcht in de Biesbosch voorzien van webcams. Op de website www.volgdebever.nl is live te zien hoe de bever leeft, bouwt en knaagt.

Vanwege het succes van www.volgdebever.nl in 2013 heeft Staatsbosbeheer besloten dit jaar wederom verschillende webcams te richten op de beverburcht bij het Biesboschcentrum in Dordrecht. In 2013 trok de website bijna 650.000 bezoeken. Een bever in het wild spotten is niet eenvoudig. Door de webcams kunnen kijkers meegenieten van het leven van de bever en hoe deze bijzondere waterdieren leven.

De bever is een aansprekend en iconisch dier. De soort is in de 19e eeuw volledig uit Nederland verdwenen. Staatsbosbeheer heeft in 1988 de eerste koppels uitgezet in de Biesbosch in een poging het dier weer een plek te geven in de Nederlandse natuur. Met succes. De bever verspreidt zich sindsdien langzaam richting andere delen van het land.

De dieren daadwerkelijk spotten vereist geluk en veel geduld, maar de sporen van de ijverige knagers zijn overduidelijk in het natuurgebied te zien. Naast het geknaag aan bomen en struiken zijn er in het veld ook heuse beverkanalen te vinden. Via zo'n gegraven watergang transporteren de bevers boomtakken naar hun soms bijzonder imposante burchten.

Kijk voor beverexcursies op www.np-debiesbosch.nl of www.staatsbosbeheer.nl/grotevijf.

advertentie
advertentie