Valleifietstocht 7 juni 2014

2 mei 2014 om 00:00 Activiteiten

Vallei fietstocht

De plaatselijke zendingscommissies van de Gereformeerde Gemeenten in de Vallei organiseren op 7 juni 2014 de traditionele ‘Valleifietstocht voor het hele gezin’. De commissies werken voor de christelijke, internationale organisatie ZGG (Zending Gereformeerde Gemeenten).

ZGG is een kerkelijke zendingsorganisatie die gestalte probeert te geven aan de opdracht om uit te gaan en aan alle volken het Evangelie te verkondigen. Namens de organisatie zijn ongeveer 20 zendingswerkers actief in 6 verschillende landen (Albanië, Ecuador, Guinee, Nigeria, Papoea Indonesië en Bali Indonesië). Zij houden zich bezig met evangelisatie en theologische toerusting, jeugd- en vrouwenwerk, de begeleiding van Bijbelvertalingen, alfabetisering en kleinschalig diaconaal werk.

De plaatselijke zendingscommissies in de Vallei organiseren deze fietsdag om geld in te zamelen. De opbrengst wordt o.a. besteed aan projecten in het buitenland, zoals het jeugdwerk in Delvinë in Albanië en in de sloppenwijken van Guayaquil, de grootste stad van Ecuador.

De fietsroute loopt dwars door de Vallei en is opgezet in een klaverbladmodel, waardoor vanuit de gemeente Veenendaal gekozen kan worden voor diverse routes, van 20 tot 75 KM. Daardoor is het ook mogelijk om vanaf elke deelnemende gemeente de route te beginnen (zie hieronder). Bij de verschillende rustpunten is drinken te verkrijgen, terwijl bij de kerk van Veenendaal een uitgebreide warme hap verkrijgbaar is.

Voor deze Vallei fietstocht is een routeboekje gemaakt waarin de fietsroutes duidelijk omschreven staan

Overige informatie Vallei Fietstocht:

Starttijd: 09:00 -11:00 uur

Routes: 20 en 75 Km

Start- en eindpunt: kerkgebouw Gereformeerde Gemeente Veenendaal, Vijftien Morgen 51.

Overige startpunten:

- Kerkgebouw Gereformeerde Gemeente Ede, Lunterseweg 25

- Kerkgebouw Gereformeerde Gemeente Rhenen, Achterbergsestraatweg 59a

- Kerkgebouw Gereformeerde Gemeente Scherpenzeel, Renes 121

- Kerkgebouw Gereformeerde Gemeente Wageningen, Van Uvenweg 13

Organiserende zendingscommissies: Ede, Rhenen, Scherpenzeel, Veenendaal, Wageningen.

Kosten: kinderen € 2,50, volwassenen € 3,50 maximaal € 15,- per gezin.

Meer informatie over ZGG is te vinden op de website www.zgg.nl

advertentie
advertentie