Nieuw elan fiets4daagse en wande3daagse

6 mei 2014 om 00:00 Activiteiten

SLIEDRECHT - Het is de organisatie van de fiets- en wandelmeerdaagse van de Alblasserwaard Vijfheerenlanden gelukt met nieuw elan hett sportieve evenement voor de achttiende keer te organiseren.

In de week van Hemelvaart, van woensdag 28 mei tot en met zaterdag 31 mei, staat in de dorpskern van Hoornaar de grote verwarmde tent opgesteld van waaruit een groot aantal fietsers en wandelaars op pad gaan. De fietsers starten vanaf woensdag, de wandelaars beginnen op donderdag.

Nieuw is dat de fietsers die kiezen voor de 60 km route, dit jaar op Hemelvaartsdag naar de Heerlijkheid Marienwaerdt in Beesd fietsen.

Op vrijdag gaan de wandelaars die 25, 30 of 40 km wandelen ook naar dit landgoed, maar zij worden met bussen teruggebracht naar de startplaats, anders zou de afstand te groot worden.

Met de keuze om deze verder weg gelegen bestemming in het programma op te nemen, is het mogelijk geworden de routes meer te variëren. De inzet van bussen om de wandelaars terug te brengen is een proef, die mogelijk volgende jaren leidt tot meerdere startlocaties en meer variatie, ook voor de fietsers.

Met stopplaatsen van Kinderdijk tot Beesd en vele locaties daartussen, is de organisatie er wederom in geslaagd om aantrekkelijke fiets- en wandelroutes uit te zetten.

Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van paden die een goed beeld geven van het poldergebied, de kronkelende riviertjes, de historische dorpskernen en de weide vergezichten in dit deel van het Groene Hart.

Onderweg zijn er voldoende mogelijkheden voor een stop op een bankje, een picknick in het gras, koffie en huisgemaakt gebak bij een theetuin of een drank je en hapje op de terrassen van locale horecagelegenheden.

Dit fiets- en wandelevenement is zowel geschikt voor de recreatieve als de meer sportieve deelnemers. Er kan dagelijks worden gekozen uit fietsafstanden van 30 tot 60 km en wandeltochten van 15 tot 40 km.

Het is niet noodzakelijk alle dagen deel te nemen, er kan ook voor 1 dag worden gestart.

Opmerkelijk is de groei in het aantal fietsdeelnemers met een e-bike en wandelaars die deze wandeltochten gebruiken als training voor de vierdaagse in Nijmegen.

Voor meer informatie en de mogelijkheid van voordelig voorinschrijven, zie www.stapentrap.nl.

advertentie
advertentie