Jubileum voor Diakass

11 mei 2014 om 00:00 Activiteiten

SLIEDRECHT - In de Gereformeerde Kerk Sliedrecht wordt binnenkort een bijzonder jubileum gevierd. Op zondag 25 mei zal in de ochtenddienst door ds. Joost Schelling namelijk aandacht worden besteed aan het vijftig-jarig bestaan van Diakass. In 1964 werd door de toenmalige Kerkenraad het besluit genomen te gaan werken met diaconale assistenten. Was er in het begin nog sprake van een mannen bestuur, tegenwoordig is zowel het bestuur als de uitvoering in handen van vrouwelijke vrijwilligers en één ding is zeker: zij zijn niet meer weg te denken.

De leden van DIAKASS geven zorg en aandacht aan de oudere gemeenteleden, of zij die ziek of eenzaam zijn. Om deze groepen te bereiken heeft elke diaconale assistent een aantal adressen. Maar ook nieuwe gemeenteleden worden bezocht, of leden die veraf wonen. Tenslotte geeft men attenties met Kerst, organiseert Diakass gezellige middagen en is men enkele jaren geleden gestart met het houden van inloopochtenden. Iedereen is daar welkom, zowel leden als niet-leden. Zo is in de afgelopen jaren elke diaconale assistent verantwoordelijk geworden voor de eigen adressen of de eigen taken.

Zowel ds. Joost Schelling als de voorzitter van de Kerkenraad, Gerard de Haan, benadrukken het grote belang van Diakass voor de sociale en geestelijke cohesie in deze kerkelijke gemeente. ,,De contacten vanuit Diakass zijn waardevol en worden door de leden ook buitengewoon gewaardeerd", aldus de voorzitter. ,,Ik denk dat de huidige samenleving dit soort verbanden meer nodig maakt en daardoor ook nog meer waardeert dan in het verleden." Hij verwijst daarbij vooral naar de inloopochtenden die niet alleen voor de eigen leden worden gehouden, maar waarbij alle bewoners van Sliedrecht kunnen aanschuiven voor een kopje koffie of thee en een praatje. ,,Het gaat ons daarbij gewoon om het aandacht hebben voor elkaar. Diakass staat immers voor contact, zorg en aandacht."

Op dinsdag 20 mei wordt in het kerkelijk centrum De Voorhof, vanaf 14.30 uur, een feestelijke middag gehouden met aandacht voor het onderlinge contact, de opening van een bijzondere tentoonstelling en een gezamenlijke maaltijd. Op zondag 25 mei zal vooral de dankbaarheid voor vijftig jaar samen werken benadrukt worden. Het thema van de dienst is daarom dan ook: 'Deel uit met gulle hand'.

advertentie
advertentie