Muzikale open dag in De Biesbosch

Activiteiten

SLIEDRECHT/DORDRECHT - De nationale parken van Nederland organiseren zondag 25 mei een speciale open dag met 'muzikale' activiteiten. Zo ook de Biesbosch. Op deze dag zijn er verschillende activiteiten te doen, zoals het luisteren en speuren naar Biesboschvogels en een fluistertocht. Voor kinderen is er een muziekkleurplaat verkrijgbaar.

Ga mee met de Familie Vogelvaartocht vanuit Biesboschcentrum Dordrecht. Samen met het gezin varen deelnemers door de Biesbosch en gaan op zoek naar de meest voorkomende Biesboschvogels. Stilletjes varen deelnemers over het water en beleven alle geluiden die in de Biesbosch leven. Tijd: 10.00-11.30 uur. Kosten € 5,75 per persoon, reserveren wordt aanbevolen.

Voor deelname of meer informatie neem contact op met Biesboschcentrum Dordrecht: 078-7705353 of info.biesbosch@dordrecht.nl.

Jaarlijks organiseren de Nationale Parken in Nederland een speciale opendag. Ondernemers in het gebied, parkgidsen, natuurgidsen en terreinbeherende organisaties organiseren samen leuke activiteiten. Dit jaar heeft de opendag een muzikaal thema. De natuur zit namelijk vol muziek: de wind over een uitgestrekt duinlandschap, het geritsel van bossen, het stromen van beekjes, het getik van de zwarte specht en het gezang van de bruinvis.

Nederland kent maar liefst 20 officiële Nationale Parken. Die status ontvangen alleen natuurgebieden met unieke flora en fauna. Met een typische Nederlandse cultuur, verschillen de parken als dag en nacht. Ontdek de parken zelf; je kunt er wandelen, fietsen, mountainbiken, paardrijden, kanoën en varen. Kijk voor de Nederlandse Nationale Parken op www.nationaalpark.nl.

advertentie