Duurzame Zorg Toernooi 2014

Activiteiten

SLIEDRECHT - Het tweede Duurzame Zorg toernooi, dat speciaal voor G-teams wordt georganiseerd, staat voor de deur. Op zaterdag 31 mei strijden verschillende teams op het Sliedrechtse sportpark De Lockhorst om de 'Cup met grote oren'. Acht ploegen uit de G-categorie, bestaand uit spelers met een functiebeperking, strijden om deze wisselbeker.

De beleving van de spelers tijdens het vorige en eerste Duurzame Zorg Toernooi van 2013 was enorm. Dit heeft Duurzame Zorg er toe aangezet om het dit jaar wederom te organiseren. ,,Het is fantastisch om te zien dat mensen met een beperking, met dezelfde trekjes als de dikbetaalde profspelers de wedstrijden benaderen", aldus de organisatie. ,,Serieuze blikken vooraf en een uiterst geconcentreerd afgewerkte warming-up zijn keer op keer een voorbode van een leuke wedstrijd. Er is echter één groot verschil met het professionele voetbal. Onderling wordt er niet of nauwelijks gescholden en ook het respect voor de scheidsrechters is groot. Waar de KNVB keer op keer hamert op grote verdraagzaamheid op het voetbalveld, is dat bij de spelers in de G-categorie niet nodig. Ook langs de kant is het plezier bij de toeschouwers groot."

De aftrap van het Duurzame Zorg Toernooi wordt om 10.00 uur verricht door Hanny Visser-Schlieker, de wethouder van Sport voor de gemeente Sliedrecht. De aanwezige teams komen vanuit de Regio Drechtsteden en Alblasserwaard. Tussen de wedstrijden door speelt het G-team van vv Sliedrecht ook nog een wedstrijd tegen het eerste team van vv Sliedrecht. Vorig jaar werd deze wedstrijd verrassend gewonnen door het G-team, de huidige selectie van Sliedrecht 1 is dus gewaarschuwd.

De prijsuitreiking wordt om 16:15 uur gehouden door Hanny Visser-Schlieker. De geruchten gaan dat de huidige trainer van Sliedrecht, Theo Lucius (oud profvoetballer van o.a. PSV, Feyenoord en het Nederlands Elftal), zijn hulp zal bieden bij het uitreiken van de prijzen.

Het volledige programmaboekje met daarin het wedstrijdprogramma, het toernooireglement en een terugblik op het Duurzame Zorg Toernooi 2013 is te vinden op www.duurzame-zorg.nl.

advertentie
advertentie