Dementie en gehechtheid

26 mei 2014 om 00:00 Activiteiten

Als u dementie krijgt betekent dat dat er verlies van geheugen gaat komen. Hiermee verliest u ook dierbare herinneringen. Eerst die uit het korte verleden maar daarna ook van langer geleden. Uw geheugen vormt een belangrijk onderdeel bij het besef van wie u bent en hoe u geleefd heeft. Het vormt uw leven en is een basis om contact te onderhouden met de omgeving en ook met uzelf. U gaat langzaamaan vergeten wat u allemaal bereikt heeft en hoe u dat gedaan heeft. Dit kan angst geven en somberheid. Hoe houdt u zoveel mogelijk herinneringen vast en zorgt u dat uw identiteit zoveel mogelijk in stand blijft? Wat is de relatie tussen persoonlijkheid, besef van wie u bent en het geheugen?

Onze vaste gespreksleider Mieke Kolk geeft uitleg over dit thema in het Alzheimercafé van 2 juni 2014. Zij geeft handvatten voor uw naasten en verzorgenden hoe de identiteit kan worden vastgehouden waardoor u zich veilig kunt blijven voelen.

De bijeenkomst van 2 juni 2014 start om 19.30 uur en vindt plaats in gebouw

De Reling aan de Industrieweg 13. Voor vragen kunt u bellen met mevr. R. de Stigter, tel. 0184-416729 of mailen naar r.destigter@welzijnswerksliedrecht.nl.

Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun familie, vrienden, buren en voor vrijwilligers en beroepskrachten. Er wordt informatie en steun geboden en het werkt mee aan meer openheid over dementie.

Ook kunt u bellen met de Alzheimertelefoon, tel. 0800-5088. Deze is 24 uur per dag gratis bereikbaar voor hulp bij dementie.

advertentie
advertentie