Sta Sterk op School op "lijst Dekker"

5 juni 2014 om 00:00 Activiteiten

"We hadden met de buitenschoolse Sta Sterk training al een erkenning binnen, maar dat we met onze training Sta Sterk op School de lijst met erkende anti-pestprogramma's van het Ministerie van OCenW hebben gehaald is een belangrijke stap vooruit."

Aan het woord is Mirja van de Ven. Zij is als trainer van de trainersvereniging Omgaan met Pesten actief in Sliedrecht en omstreken.

Tijdens de Sta Sterk op School training worden naast slachtoffers ook de buitenstaanders getraind. In die groep buitenstaanders, die meestal niets doet als pesten plaatsvindt, zitten veel leerlingen die wel tegen pesten zijn, maar die niet weten hoe ze effectief kunnen ingrijpen en die dat ook niet durven.

Zij kunnen een heel positieve rol in de groep spelen als zij dit leren. In Sta Sterk op School wordt deze leerlingen vanaf de basis geleerd hoe je positief en krachtig voor jezelf en een ander kan opkomen.

Scholen krijgen in het komende jaar de tijd om een bewezen effectieve anti-pestmethode te kiezen die bij hen past. Zowel basisscholen als scholen voor voortgezet onderwijs zijn verplicht om zo'n methode in huis te halen.

"Niet alle scholen zitten te wachten op weer een nieuwe methode, bijscholing en bijvoorbeeld extra verslaglegging" aldus Van de Ven ;"En dat snap ik ook best. Maar pesten is zo ingrijpend in een kinderleven, dat ik denk dat het echt nodig is dat dit zo veel mogelijk wordt voorkomen. Dit kan alleen maar als er een constante aandacht is voor hoe men met elkaar om wil gaan".

Wilt u meer weten over de buitenschoolse Sta Sterk training of de Sta Sterk op School? A.s. donderdag 19 juni is er een inloopspreekuur bij Balans, Centrum voor Gezondheid en Beweging, locatie Havenkwartier. Van 19.30 uur tot 21.00 uur is Mirja van de Ven aanwezig voor het beantwoorden van vragen en kunt u trainingsmaterialen bekijken en inzien.

Daarnaast kunt u de website bezoeken: www.oranjevenster.nl

advertentie
advertentie