EXCURSIE ZOUWEBOEZEM

16 juni 2014 om 00:00 Activiteiten

Zaterdag 21 juni organiseert de Natuur- en Vogelwacht "de Alblasserwaard" een excursie naar het Natura 2000-gebied Zouweboezem op de grens van de Alblasserwaard met de Vijfheerenlanden.

De excursie wordt geleid door de ervaren Alblasserwaardse vogelaar Albert de Jong, die in het dagelijks leven werkzaam is voor de Stichting Vogelonderzoek Nederland. We lopen tijdens de excursie langs de kolonie van zwarte sterns, deze prachtige moerasvogels proberen ook dit jaar weer te broeden op de nestvlotjes. Daarna volgt het vlonderpad naar het kijkscherm. Wie weet krijgen we een glimp te zien van een zingende snor of een blauwborst, sowieso zien we rietzangers, fitissen en bruine kiekendieven, die druk bezig zijn met broeden. Vanaf het kijkscherm zijn slobeenden, zomertalingen en purperreigers haast niet te missen, en met veel geluk zien we zelfs de zeldzame steltkluut die dit jaar al diverse malen in de Zouweboezem is waargenomen. Als we tijd over hebben, lopen we het wandelpad richting de molen verder uit. Purperreigers zijn nu druk bezig met het voeden van hun jongen en vliegen hier vaak erg laag en dichtbij over. Natuurlijk letten we ook op planten, insecten en alle andere natuur.

De excursie start om 07.00 uur en duur ongeveer tot 09.30 uur.

We starten bij de parkeerplaats aan het einde van de Boezemweg in Sluis. Inschrijven voor deze excursie graag via info@nvwa.eu. Goed schoeisel is aanbevolen.

advertentie
advertentie