Tuinentocht naar Zeeland met Groei en Bloei

22 juni 2014 om 00:00 Activiteiten

SLIEDRECHT - Groei & Bloei nodigt belangstellenden uit voor een tuinentocht naar Zeeland. Het vertrek is op donderdag 24 juli om 8.00 uur vanaf het parkeerterrein bij De Lockhorst.

De eerste tuin die we bezocht wordt is die van de familie Dingemans in Heerle. Laura Dingemans is bekend van haar rubriek in 'Bloemen en Planten' waar zij vele tuinadviezen geeft. De tuin is verdeeld in twee delen. Een deel is verdeeld in tuinkamers, die elk hun eigen thema hebben.

Van Heerle rijdt de groep naar Ritthem naar 'De Rammekenshof' van de familie Verschuur. Deze tuin heeft een oppervlakte van 13.000 m2. Rond de Zeeuwse boerderij is een cottage tuin gedrapeerd en daarnaast een boomgaard. Blikvanger is een vijgenstruik met en doorsnee van 3 meter.

Als volgende staat 't Hofje' in Biggekerke op het programma. Langst de oprit met platanen ligt een wei met schapen en fjorden paardjes. De tuin munt uit in kleurrijke borders, een moestuin en doorkijkjes naar het Zeeuwse landschap.

Als laatste tuin is De Hazelhof'' in Rijsbergen van Ton van Wijtvliet. Ton is tuinontwerper en hovenier van beroep en heeft zo'n 7 jaar gewerkt aan deze tuin. Hij heeft een ruime keuze aan planten gecreëerd, een grote bloementuin van 1000 m2 en verschillende borders op kleur. De dag wordt hier afgesloten met broodjes en zelfgemaakte soep.

Om 20.30 uur verwacht Groei en Bloei weer in Sliedrecht terug te zijn.

Voor een broodje tussen de middag dienen de deelnemers zelf te zorgen. Wel is er koffie tussendoor. De prijs inclusief soep en broodjes bedraagt € 60,- per persoon voor leden en € 65,- voor niet leden. Opgeven kan bij Herman Colenbrander via a.dommelenvandongen@upcmail.nl o.v.v. naam, adres en telefoonnummer. Betaling overmaken naar NL50RABO0107175037 Bic RABONL2U t.n.v. KMPT Alblasserwaard. Bij betaling graag vermelden “tuinreis Zeeland".

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie