Patricia is het na 60 lekke banden zat

7 augustus 2014 om 00:00 Activiteiten

SLIEDRECHT - Voor de 15e keer in tweeënhalf jaar zijn bij Patricia de banden van haar Opel Astra lek gestoken. Dat zijn bijna 60 banden in totaal. ,,Daarvan had ik eindelijk weer eens op vakantie gekund", zegt de alleenstaande moeder van twee kinderen zuchtend. In de nacht van woensdag op donderdag was het weer raak. De Sliedrechtse is het meer dan zat en hoopt met publiciteit erachter te komen wie de dader is. ,,Want zelf heb ik geen idee."

Door Caroline Voorbergen

Het begon in januari 2012. De 38-jarige Patricia (die liever niet met achternaam en foto in de krant wil) trof één lekke voorband aan toen ze naar haar werk wilde. ,,Ik sloeg nog niet direct alarm want het was al een oude band." Maar twee maanden laten stond haar oude Opeltje met twee lekke voorbanden voor haar huis in de Talmastraat. ,,Toen wist ik dat er iets niet klopte en heb ik de banden goed bekeken. Ik vond een duidelijk snee van een centimeter." Nog twee maanden later waren alle vier de banden lek gestoken. Vervolgens was het tijdje rustig tot een half jaar later weer vier banden vernield waren. ,,Toen ben ik naar de politie gestapt en heb ik gezegd: 'Dit is niet normaal meer, er moet nú iets gebeuren'", vertelt Patricia. ,,Maar er gebeurde niks."

Ook in 2013 werden alle de vier autobanden meerdere keren lek gestoken. Steeds deed Patricia aangifte. Begin 2014 plaatste de politie een camera. De opluchting bij Patricia was groot. ,,Hè hè, eindelijk nemen ze me serieus." Op zaterdag 8 maart in de vroege ochtend, om 5.45 uur om precies te zijn, was het raak. De bandensteker sloeg toe en stond op film.

Patricia dacht toen eindelijk te weten te komen wie het op haar gemunt heeft. De teleurstelling was dan ook groot toen de beelden onbruikbaar bleken. Op de film schuifelt een jongeman in zwarte kleding met zwarte handschoenen en een mes rond haar auto, maar door een grote capuchon is niets van zijn gezicht te zien op de donkere beelden. Vijf minuten later loopt er iemand langs; een blanke jongeman, ook in zwarte kleding. Patricia vermoedt dat dit dezelfde persoon is, maar met zekerheid kan ze het niet zeggen. ,,Ik heb de film nu al tientallen keren gezien om de kleding te vergelijken, maar de beelden zijn helaas niet duidelijk genoeg." Wat ze wel zeker weet is dat een automobilist de dader gezien kan hebben. ,,Net als hij de vierde band lek steekt en half omhoog komt, rijdt een auto de straat in. De koplampen zijn duidelijk te zien."

Ondanks het feit dat de dader niet getraceerd kon worden, werd het stil. Maandenlang. Tot afgelopen week haar vier banden voor de 15e keer lek stonden. De politiecamera's hingen er inmiddels niet meer. Daarom roept Patricia nu de hulp in van de Sliedrechters. Ze hoopt dat iemand iets gezien heeft. Dit keer, of de vorige keren. Veel aanwijzingen kan ze niet geven. ,,Ik weet echt niet in welke richting ik het moet zoeken. Ook de politie vraagt dat telkens bij elke aangifte, maar ik heb geen idee. Mijn zoon ook niet." Een oude of stille liefde is het volgens haar niet. Ze vermoedt eerder dat het iemand uit de wijk is. ,,Er zijn wel wat strubbelingen in de buurt. Maar die zijn eigenlijk vrij recent. Het bandensteken loopt al langer."

Patricia piekert zich suf over wie het kan zijn. Maar bovenal is ze woedend. ,,Als ik hem eerder vind dan de politie is hij van mij." Bang is ze niet. ,,Ik maak me vooral zorgen om mijn kinderen. Dit levert heel veel spanningen op die we er eigenlijk niet bij kunnen hebben." De alleenstaande moeder heeft het niet breed en is blij met de steun van familie en vrienden. ,,En van de bandenboer. Bij AT krijg ik inmiddels een flinke korting elke keer als ik weer kom", zegt ze met een flauwe glimlach. ,,Ik ben nog niet zo lang uit de schuldhulp dus ik heb geen enkel spaarpotje om deze kosten op te vangen." Een vakantie zit er voor haar en haar kinderen dan ook niet in. ,,Alleen een dagje Walibi via vakantieveilingen.nl."

De politie is om een reactie gevraagd en komt maandag met een officiële verklaring.

advertentie
advertentie