LEZING OVER BIJEN EN VLINDERS IN DE TUIN

29 augustus 2014 om 00:00 Activiteiten

Op donderdag 18 september organiseert Stichting Sliedrecht Groen een lezing over bijen en vlinders in de tuin. De spreker is de stadsecoloog Arie Koster die de aanwezigen uitleg zal geven hoe zij hun tuin zodanig kunnen aanleggen of inrichten dat deze een geschikt leefgebied kan vormen voor talloze kleine dieren. Waaronder de meest bekende; de bijen en vlinders. Steeds meer mensen en eigenaren van tuinen weten de insecten te waarderen, vooral de vlinders en de wilde bijen zijn populair. Voor de laatste groep worden ook steeds meer speciale nestgelegenheden verstrekt. Bovendien verzorgen de insecten een groot deel van de bestuiving van veel belangrijke bloemgewassen en fruitbomen.

Om de tuin 'insecten-vriendelijk' te maken is het belangrijk om te weten welke eisen de insecten stellen. Hierbij kunnen we denken aan de aanwezigheid van voedsel- en nectarplanten voor de jonge en volwassen dieren en de speciale voorwaarden om de levenscyclus van de insecten te voltooien. Maar ook de soortenrijkdom van planten, de ligging van de tuin, de bloeitijd van de planten en de spreiding daarvan en tenslotte de structuur van de beplanting spelen een rol.

De lezing zal gehouden worden in De Reling, Industrieweg 13, Sliedrecht (nabij het Gemeentekantoor). Aanvang: 19.00u Entree: 2,50 per persoon.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie