Bijeenkomst werkzoekende 50-plussers

Activiteiten

SLIEDRECHT - Voor alle werkzoekende 50-plussers houdt de stichting 50Plus Drechtsteden woensdag 5 november een themabijeenkomst over de nieuwe Participatiewet en de mogelijke gevolgen hiervan voor werkloze 50-plussers. De bijeenkomst wordt gehouden in De Buitenwacht, Bosboom Toussaintstraat 67 in Dordrecht.

Vanaf 1 januari is er voor iedereen, die extra hulp nodig heeft om aan werk te komen, één regeling. Deze nieuwe regeling wordt de Participatiewet genoemd. Met de invoering hiervan verdwijnen de Wet Werk en Bijstand (WWB), de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW) en de Wet werk en Arbeidsondersteuning (Wajong). De Participatiewet moet ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen volwaardig kunnen meedoen in de samenleving. De gemeenten gaan de Participatiewet uitvoeren. Ook de werkzoekende 50-plusser kan te maken krijgen met de Participatiewet. Voor mensen met een bijstandsuitkering kan bijvoorbeeld de voordeurdelersregeling grote financiële gevolgen hebben.

De zaal is open vanaf 14.00 uur. Om 14.15 uur is er een presentatie door Els Westdijk van FNV en om 15.00 uur vertelt Piet van der Meijden van de sociale dienst. Aansluitend is er gelegenheid voor vragen en discussie.

advertentie