Wintertijd Challenge 2014 groot succes

Activiteiten

SLIEDRECHT - Gezonde spieren zijn goud waard gebleken in de nacht van 25 op 26 oktober. Op meer dan 150 locaties in heel Nederland is er door duizenden mensen gesport voor kinderen met een spierziekte, met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Spieren voor Spieren. In Utrecht maakte oud-voetballer Ronald de Boer aan het eind van de nacht de voorlopige opbrengst van 319.600 euro bekend. Dit bedrag zal de komende dagen nog verder oplopen omdat er op de verschillende locaties nog steeds geld binnenkomt.

Optisport heeft met 36 deelnemende sportaccommodaties in het land ruim 50.000 euro opgehaald voor Spieren voor Spieren. Met diverse sporten en activiteiten is een fantastische prestatie neergezet, zo werd er o.a. gedanst, geschaatst, gezwommen en hardgelopen om geld in te zamelen. In Bronbad De Lockhorst te Sliedrecht werd het mooie bedrag van 652,98 euro. De gehele herfstvakantie stond in het teken van Spieren voor Spieren en werden tijdens verschillende activiteiten gezonde spieren ingezet voor kinderen met zieke spieren. Zo was er een Aquabubble, hebben 96 kinderen deelgenomen aan het zaalvoetballen en was de Halloween disco een groot succes. Ook in het weekend gingen de activiteiten door met het Crazy Air Spring Paradijs en de Swim Challenge. Kortom, een geslaagde actie voor het goede doel.

De Wintertijd Challenge is een jaarlijks terugkerend, fondsenwervend sportevenement van Stichting Spieren voor Spieren. Het unieke van de Wintertijd Challenge is dat, in het uur dat de wintertijd in gaat en de klok wordt teruggezet, er op diverse locaties in Nederland wordt hardgelopen, gezwommen, gefietst, gezeild en verschillende andere vormen van sport beoefend worden. Dit is het enige moment in het jaar dat je tijd kunt winnen. Tijd winnen voor kinderen met een spierziekte. Het geld dat wordt ingezameld tijdens deze nacht levert een rechtstreekse bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van de ruim 20.000 kinderen met een spierziekte in Nederland. Deze bijdrage is hard nodig want nog te veel kinderen overlijden op jonge leeftijd aan een spierziekte.

De Stichting Spieren voor Spieren zet zich in voor kinderen met een spierziekte. Onder het motto 'Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren' ondersteunen veel (ex)topsporters de doelstellingen van de Stichting. Spieren voor Spieren zet de opbrengsten van fondsenwervende activiteiten snel en effectief in ten behoeve van onderzoek naar spierziekten en de verbetering van het diagnosetraject. Daarnaast organiseert zij leuke activiteiten voor kinderen met een spierziekte. Meer informatie over Spieren voor Spieren is te vinden op www.spierenvoorspieren.nl.

advertentie
advertentie