Waar is deze drumstelfoto genomen?
Waar is deze drumstelfoto genomen? Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (8)

Activiteiten

SLIEDRECHT De avondklok die het kabinet afgelopen winter ingesteld had was nou niet echt een straf voor veel mensen. Want wie gaat er nu in de kou in het donker over straat? Tja, als je een hondje hebt moet je natuurlijk wel. Maar die avondklok gaat na komende palmzondag toch echt wel een probleem opleveren. Want we gaan weer over naar de zomertijd. Maar we mogen toch een uurtje langer buitenspelen van het kabinet. Maar dan pas komen de problemen!

door Albert de Coster

Ik stel me zo voor dat vader s’avonds - na de warme prak de vuile borden en pannen in de vaatwasser heeft gezet (want dat kunnen vrouwen niet zo goed) – zijn mouwen opstroopt om buiten te gaan klussen. En wat gaat hij dan zoal doen? De met oud vet aangekoekte BBQ wordt uit de schuur gehaald, de tuinstoelen krijgen een sopje en de tuin wordt opgevrolijkt met bloeiende plantjes. O ja, de terrastegels moeten tussendoor ook nog even met de hogedrukreiniger schoon gespoten worden. Met als gevolg dat ze de volgende jaren nog sneller groen worden omdat de beschermlaag eraf gespoten is.

Woon je nu in een buurt met gelijkgestemden, dan is iedereen gezellig aan het klussen. Maar, o wee als je in je tuintje denkt te kunnen genieten van een rustige lenteavond met een mooi boek en je buurman heeft zojuist de voorjaarskriebels gekregen. Nou, dan is de lol er snel af.

Nu er geen festivals georganiseerd mogen worden, is de kans groot dat buurman zijn eigen feestje organiseert. Een paar kratten bier, een partytent, een stel voetbalvrienden en natuurlijk de onvermijdelijke muziek. Over smaak valt niet te twisten en zeker niet zijn muzieksmaak. Dat is vast de jouwe niet.

In het vorige zoekplaatje waren op twee schoorstenen twee schepen te zien. Veel inzenders hadden het goed. Op Dr. Langeveldplein 2 staat de voormalige Burgemeesterswoning. Oorspronkelijk was er op de uit 1917 daterende woning geen versiering op de schoorstenen aangebracht. Maar de huidige bewoner heeft ze 20 jaar terug laten plaatsen als verwijzing naar de scheepvaarthistorie.

En de tuin schijnt een een groot geheim te herbergen: een bunker uit WO 2 met een geheime gang naar...

Weet u waar mijn drumstelfoto genomen is en weet u er soms meer over te vertellen, dan hoor ik dat graag. Op de site van het Kompas is meestal een overzichtsfoto te vinden waarop de oplossing van vorige week staat. Stuur uw opmerkingen: zoekfotosliedrecht@gmail.com.

Afbeelding
advertentie