Afbeelding
Oranjevereniging Sliedrecht

Toch een feestelijke Koningsdag in Sliedrecht

Activiteiten

SLIEDRECHT Oranjevereniging Sliedrecht zet zich al wekenlang volop in om Koningsdag 2021 tot een feestelijk dag te maken. Vanwege de huidige maatregelen vraagt dat veel creativiteit. Samen met verschillende Sliedrechtse organisaties en sportverenigingen hebben ze de handen ineen geslagen en er is een mooi programma ontstaan.

Koningsdag 2021 zal feestelijk worden gestart met een digitale Aubade. De opnames voor deze Aubade vinden binnenkort plaats. Muziekvereniging Crescendo en kinderen van diverse kinderkoren zetten hun beste muzikale beentje voor om Koning Willem Alexander een feestelijke digitale groet te brengen. De nieuwe burgemeester Jan de Vries zal een toespraak verzorgen, evenals de voorzitter van de Oranjevereniging, Henk Lammers. Uiteraard wordt de Aubade digitaal gedeeld via de verschillende kanalen zoals Facebook en Youtube. Ook de gemeente Sliedrecht zal de uitzending plaatsen op de website.

Naast een feestelijke Aubade is er de mogelijkheid om mee te doen met de allereerste Koning Willem IV – auto/fietspuzzeltocht. Door een speciaal bedrijf is er een puzzeltocht geschreven die door de mooie Alblasserwaard voert. De tocht heeft een lengte van ongeveer 35 kilometer. Voorafgaand aan de tocht krijgen deelnemers een routeboek uitgereikt waarin naast de route allerlei opdrachten te vinden zijn. De route is geschikt voor alle leeftijden. Sportieve deelnemers kunnen de route ook per fiets afleggen. Om deel te nemen aan deze puzzeltocht is van tevoren aanmelding noodzakelijk. Dit kan via www.ovsliedrecht.nl. Op de ochtend van Koningsdag kunnen deelnemers de route en een goedgevulde Goodiebag tussen 9.30 uur en 11.00 uur ophalen voor het Raadhuis aan het Dr. Langeveldplein. De antwoorden van de puzzeltocht kunnen tot uiterlijk 5 mei worden ingeleverd. De te winnen prijzen worden bekendgemaakt op Facebook en Instagram (OranjeVerenigingSliedrecht) De route kan dus eventueel ook de dagen na Koningsdag worden gereden. Alleen op Koningsdag is er een bezemwagen aanwezig. 

Voor de kinderen worden er door de Oranjevereniging en S.O.J.S. (Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht) sportactiviteiten gehouden op het IJsbaan- en Korfbalterrein aan de Thorbeckelaan. De activiteiten zijn van 10.00 uur tot 12.00 uur en kinderen blijven de gehele tijd op het terrein. Om deel te kunnen nemen aan deze activiteiten kunnen kinderen zich in groepjes opgeven via www.ovsliedrecht.nl. Belangrijk is dat er een groepje wordt gevormd met maximaal 10 kinderen uit eigen bubbel (denk aan schoolklas, sportclub, buurtkinderen). Er kan alleen per groep worden opgegeven. Deze activiteit wordt mede georganiseerd door verschillende Sliedrechtse sportclubs.

In de week voor Koningsdag krijgen alle Sliedrechtse basisschoolkinderen een cadeautje uitgereikt. Aan dit cadeautje is een tekenwedstrijd verbonden. Kinderen kunnen een foto van hun straattekening insturen via aubadekoningsdag@gmail.com. De mooiste inzendingen worden beloond met een prijs.

Aan alle activiteiten helpt de organisatie ‘Samen voor Sliedrecht’ mee. Veel prachtige initiatieven waarbij samenwerking tussen allerlei verschillende Sliedrechtse verenigingen hoog in het vaandel staat. De Oranjevereniging hoopt veel Sliedrechters, live of digitaal, te ontmoeten bij één van de activiteiten. Uiteraard wordt bij alle activiteiten gewerkt volgens de huidige regelgeving.

advertentie
advertentie