Afbeelding
Jan Peter Teeuw

Orgelconcert van Jan Peter Teeuw op Koningsdag

26 april 2021 om 08:48 Activiteiten

REGIO Dinsdag 27 april 2021 (Koningsdag) geeft Jan Peter Teeuw traditiegetrouw een orgelconcert in de Ichthuskerk in Ridderkerk (Vlietplein 1). Hij zal dan het mooie Leeflang-orgel bespelen.

Omdat het concert van vorig jaar niet door kon gaan, speelt Jan Peter dit jaar het programma dat hij voor 2020 gepland had, met als thema ’75 jaar bevrijding’. Zo klinken er vaderlandse liederen in bewerkingen van onder andere Donkersloot, Van de Berg en De Gier, en speelt hij bekende werken van onder andere Lemmens, Händel en Andriessen. 

Helaas is het nog niet mogelijk dit concert fysiek bij te wonen. Daarom is het concert vanaf 14:30 uur te beluisteren op het YouTube-kanaal van Jan Peter (www.youtube.com/user/janpeterteeuw). Wie zich op dit kanaal abonneert, krijgt automatisch een melding wanneer het concert begint. Voor de ‘digitale collecte’ ten bate van de onkosten wordt een Tikkie geplaatst in de omschrijving van de video.

Jan Peter Teeuw (1987) studeerde bij Johan den Hoedt en Arjen Leistra. Hij is kerkorganist in Ridderkerk. Regelmatig verleent hij zijn medewerking aan concerten, zowel als begeleider van koren en instrumentalisten alsook als solist. Orgelconcerten gaf hij behalve in Nederland ook in België en Duitsland. Van zijn hand verschenen diverse bundels met instrumentale muziek en koraalbewerkingen voor orgel. De arrangementen die Jan Peter schrijft worden regelmatig door andere musici uitgevoerd en opgenomen.

Jan Peter is dirigent van vier koren. Hij werkte mee aan vele CD-opnamen, waaronder drie solo-CD’s, opgenomen in Ridderkerk-Bolnes (2007), Leeuwarden (2009) en Purmerend (2013). Met Marien Stouten maakte hij twee vierhandige CD’s, opgenomen in Recklinghausen (2010) en Dudelange (2012).

Voor meer informatie: www.janpeterteeuw.nl

Afbeelding
Afbeelding

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie