Afbeelding
Cees Bakker

Feestelijke opening Speelbos de Elzen

1 juli 2021 om 08:23 Activiteiten

SLIEDRECHT - Speelbos de Elzen is in een nieuw jasje gestoken en dat moet gevierd worden. Op zaterdag 17 juli kunnen kinderen gratis met een NatuurWijzer op pad om het speelbos én de natuur te ontdekken. Er zijn diverse leuke doe-activiteiten bedacht waarbij alle zintuigen worden geprikkeld.

Na maanden werk heeft het speelbos, nabij de Viersprong, een complete metamorfose ondergaan. Het is een verbetering en uitbreiding van het vorige speelbos, water speelt er een grote rol. Er is bijvoorbeeld een nieuwe kreek gegraven, mét slingertouw voor extra speelplezier. De waterpomp is in ere hersteld en er zijn diverse stapstenen in het water gelegd. Ook zijn er diverse speelelementen toegevoegd en je vindt er een buitenklas en een zintuigenpad. Natuurlijk kan er ook nog ouderwets geklommen en geklauterd worden.

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar kunnen zaterdag 17 juli aansluiten bij diverse activiteiten in en rondom het speelbos. Wat er precies gedaan kan worden is nog even geheim, maar alle zintuigen zullen worden geprikkeld. Om mee te doen moeten kinderen van tevoren worden aangemeld. Dit kan via www.staatsbosbeheer.nl/speelbos-de-elzen. Daar is ook meer te vinden over de locatie en tijden. Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie