Fietskeuring
Fietskeuring Richard van Hoek Fotografie

Fietskeuring voor de verkeersveiligheid

14 september 2021 om 15:36 Activiteiten

SLIEDRECHT Het aantal fietsers dat een ongeluk krijgt is nog steeds te groot. Dit blijkt steeds weer uit alle kranten, de radio en tv. De Fietsersbond verzorgt daarom op zaterdag 18 september weer een fiets-afstelactie in Sliedrecht, de zogenoemde fiets-APK. Fietsers kunnen van 10.00 tot 16.00 uur met hun fiets terecht op het Burg. Winklerplein, in de tent die staat tussen de bloemenkiosk van Mostert en de PostNL-brievenbus aan de Rembrandtlaan.

Fietsen worden door deskundige vrijwilligers van de Fietsersbond nagezien. Als dat kan worden ze zelfs gerepareerd. Ook wordt gekeken naar de juiste afstelling. Dit opdat iedereen weer veilig in de winter kan blijven fietsen. Immers, alles dat volgens de Fietsersbond kan worden gedaan om de veiligheid in het verkeer te stimuleren is belangrijk. De Fietsersbond is niet voor niets een van de partners in de campagne ‘Maak van de nul een punt’. Deze wordt onder andere gesteund door de gemeenten, provincie en de politie.

Tijdens deze fietskeuringsactie kunnen bezoekers, door het (digitaal) invullen van de enquête voor de verkiezing ‘Fietsstad 2022’, ook hun mening geven over de kwaliteit van het fietsen in hun gemeente. De uitslag van dit onderzoek geeft de Fietsersbond én de gemeente meer informatie over de manier waarop Sliedrecht nog fietsvriendelijker kan worden gemaakt. Invullen van het enquêteformulier kan (tot en met 31 oktober 2021) overigens thuis ook door iedereen op fietsstad.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie