Ingang Bonkelaarhuis
Ingang Bonkelaarhuis SWS

ChristenUnie-kamerlid Mirjam Bikker bezoekt het Bonkelaarhuis over armoede en schuldhulpverlening

Activiteiten

SLIEDRECHT Mirjam Bikker, Tweede kamerlid van de ChristenUnie, bezoekt zaterdag 12 maart het Bonkelaarhuis. Daar zal zij in gesprek gaan over armoede en schuldhulpverlening. Dit samen met leden van de lokale fractie SGP-ChristenUnie.

In het kader van de verkiezingscampagne is er een gesprek georganiseerd waaraan de lokale SGP-ChristenUniefractie met Mirjam Bikker en medewerkers van het Bonkelaarhuis deelnemen. Samen zal worden besproken welke rol het Bonkaarhuis heeft in de armoedebestrijding en de schuldhulpverlening. En welke mogelijkheden er zijn om het op deze onderwerpen nog beter te doen.

Ria de Mul, kandidaat nummer 4 van de lijst SGP-ChristenUnie: ,,Armoedebestrijding is voor ons een belangrijk speerpunt. We zijn blij met de activiteiten en inzet van het Bonkelaarhuis en andere organisaties in Sliedrecht en de Drechtsteden. We zien mogelijkheden om de hulpverlening te verbeteren. Dit kan ook door het bedrag van 1 miljoen euro dat op initiatief van onze fractie voor dit onderwerp is gereserveerd. Wij hopen dat inwoners zo geholpen worden dat ze daarna weer zelfstandig verder kunnen.”

NIET EENMALIG Mirjam Bikker zal in dat gesprek ook de nodige informatie meekrijgen, die zij weer kan meenemen naar de landelijke fractie. Dat is mede één van de voordelen van dit bezoek. ,,Het is zeker een campagneactie, maar juist precies in de lijn met wat wij als fractie belangrijk vinden”, vervolgt Ria.

,,Schuldhulp en armoedebestrijding is voor ons al lange tijd een punt van aandacht, maar door de huidige actualiteit zoals de oorlog in Oekraïne en de hoge energieprijzen wordt het nog belangrijker. Prijzen van levensmiddelen, brandstof en energie zullen naar verwachting fors gaan stijgen of zijn al gestegen. Dat gaat iedereen merken. Maar het heeft zeker direct zijn weerslag op gezinnen die op dit moment al moeilijk de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Alleen daarom al zullen wij ons blijvend voor dit thema inzetten.”

advertentie