De Galactic Superlords traden in 2019 tijdens de laatste editie van het Tuinfeest op.
De Galactic Superlords traden in 2019 tijdens de laatste editie van het Tuinfeest op. Richard van Hoek Fotografie

Eindelijk is het zover: de 50e editie van het Tuinfeest

24 juni 2022 om 10:58 Activiteiten

SLIEDRECHT Wat een jubileumeditie had moeten zijn, werd twee keer uitgesteld. Nu is het komende zaterdag dan toch zover: de vijftigste editie van Elektra’s Tuinfeest. Op het programma staan bands als Bug, Red Lotus Temple, Disturbance, Sliedrecht Legends, Stone Golem en Speckneck.

door Marjanne Dijkstra

In 2020 kon Elektra’s Tuinfeest - net als heel veel andere leuke dingen - niet doorgaan. Extra zuur omdat het de vijftigste editie zou zijn. Ook vorig jaar werd ervoor gekozen om het Tuinfeest een jaartje uit te stellen, zo vertelt Jordy van Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht. ,,Vorig jaar hadden we ervoor kunnen kiezen om het Tuinfeest op een afgesloten terrein door te laten gaan, waar je dan makkelijk aan alle maatregelen zou kunnen voldoen. Maar voor de vijftigste editie wilden we écht een feest zonder beperkingen, dus we besloten het nog een jaar door te schuiven. Nu is het dan bijna zo ver. We hebben een brede programmering met van alles wat. Daarvoor hebben we een speciale programmaraad. Er staan een aantal grote namen, maar het zijn allemaal toffe bands.”

Behalve een mooi programma zowel binnen en buiten bij Elektra, is er nog meer. ,,Er staan twee foodtrucks, een met Surinaams eten en een truck waar je friet, hamburgers en allerlei soorten broodjes kunt kopen. Ook is er een kraam met speciaalbier, Boegbeeld. Voor kinderen is er ook een en ander te doen: we hebben een stormbaan staan en er worden glittertattoos gezet. Binnen gaat het festival tot 1 uur door en daarna is er nog een afterparty tot 4 uur. We zijn heel blij dat het nu dan toch bijna zo ver is. Het is altijd een gezellig festival. Ik heb me wel eens laten vertellen dat het Tuinfeest het oudste gratis festival van Europa zou zijn, maar of dat echt zo is? Het is in ieder geval een heel erg leuk festival. Het wordt goed weer, we hebben een mooi programma en we verwachten dat het druk wordt. We hebben er zin in.”

Elektra’s Tuinfeest start om 12.30 uur en de laatste band speelt binnen tot 1.00 uur ‘s nachts. Daarna kan er nog tot 4.00 uur worden door gefeest. Toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.elektratuinfeest.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie