De nieuwe opdracht.
De nieuwe opdracht. Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (74)

Activiteiten

SLIEDRECHT Yes, yes, yes ……. ja drie keer iets moois om over te schrijven. De eerste positieve berichtgeving betreft het opknappen van de Saxofonist bij het gebouw van Crescendo. Snel werk van de gemeente; dat mag ook wel eens gezegd worden (nog wel even wat snoeien).

door Albert de Coster

De tweede positieve melding is dat de moeder van de Jip en Janneke windwijzer uit de Scheldelaan nr. 34 zich heeft gemeld. Ze kon wel begrijpen dat niet veel lezers het opgemerkt hadden. Het is een doodlopende weg, waar niet veel volk voorbij komt. Het speelhuisje met de windwijzer is 12 jaar geleden met ze mee verhuisd en stelt daadwerkelijk het gezin voor: de ouders en hun 5 meisjes en 1 jongen.

En dan heeft ook de maker van de VW bus zich gemeld. De in Sliedrecht bekende schilder Jan van der Wal heeft bij zijn toenmalige woning de garagedeur verfraaid.

Jan geniet nu van zijn oude dag. Maar stil zitten: ho maar! Jan heeft zich op de moeilijke techniek van het aquarel schilderen gestort. Onlangs heeft hij een afbeelding van de Broeksemolen bij Streefkerk ingezonden naar het IWS (International Watercolor Society). In Bulgarije dingt hij hiermee naar de prijzen.

De afbeelding van de VW-bus is te vinden op nr. 34 in de Cort van der Lindenlaan. Hij was tijdens WO I de laatste liberale premier totdat de Rutte in 2010 premier werd. Hoewel hij liberaal was, was hij partijloos en stond zo meer tussen de partijen. Hij voerde ooit veel sociale wetten in: de Woningwet, Ongevallenwet, Kinderwetten en de Leerplicht. Toen hij het algemeen kiesrecht voor mannen er door kreeg, werd hij bij de volgende verkiezingen verpletterend verslagen door de confessionelen en sociaaldemocraten.

Voor zijn politieke leven was hij advocaat en heeft de van een dubbele moord verdachte Hendrik Jut (ja, die van de kop van Jut) verdedigd. Ook voltrok hij het huwelijk van koningin Wilhelmina en prins Hendrik. U vindt het vast ook een vreemde naam: Cort van de Linden. En dat is het ook en dat zit zo: hij had 4 voornamen Pieter Wilhelm Adrianus Cort. En hij voegde die 4e voornaam bij zijn achternaam en tekende als P.W.A. Cort van der Linden.

En dan start in juli de ‘oogstmaand’. Hier een mooi plaatje dat daarnaar verwijst. En zoek het niet bij een boerderij maar ergens op de oude uitbreiding. Wie een oplossing instuurt krijgt altijd een extra tip. Mailen kan naar zoekfotosliedrecht@gmail.com te mailen.

De oude opdracht.
advertentie
advertentie