High tea
High tea Pixabay

Gemiva organiseert buurtactiviteiten in Sliedrecht

3 september 2022 om 17:27 Activiteiten

SLIEDRECHT Bewoners van flats Reiger, Ibis en De Hooghe Dijck in Sliedrecht kunnen vanaf woensdag 7 september meedoen aan buurtactiviteiten, zoals koffieochtenden, creatieve activiteiten of een high tea. Cliënten en medewerkers van Gemiva organiseren deze activiteiten iedere twee weken. Ze willen daarmee bijdragen aan onderlinge contacten tussen bewoners van deze flatgebouwen. Het programma van het najaar is deze week verspreid onder de bewoners van de flats.

,,We beginnen op woensdag 7 september”, vertelt Brenda Rietveld namens Gemiva. ,,Bewoners van de drie flats zijn tussen 10.00 en 11.30 uur welkom om koffie te komen drinken. Van 12.00 tot 14.30 uur is er soep. We hopen dat we veel bezoekers mogen ontmoeten bij deze eerste activiteit!”

PROGRAMMA NAJAAR ,,We gaan de komende maanden verschillende activiteiten doen”, vervolgt Brenda Rietveld. ,,Voor elk wat wils, is het idee. Er staan er onder andere creatieve activiteiten op het programma. In de herfst maken we bijvoorbeeld pindapoppetjes en in december doen we een workshop Kerstlabels. Ook organiseren we een high tea, een bingo en een wintermarkt. Iedereen kan inschrijven op de activiteit die hem of haar aanspreekt.”

KOSTEN Deelnemers betalen een kleine bijdrage om mee te doen aan de activiteiten. Die varieert van twee tot vier euro. De eerste activiteit op 7 september is gratis.

De activiteiten zijn een initiatief van de twee Sliedrechtse Gemiva-locaties voor mensen met een beperking: woonlocatie De Hooghe Dijck en leer-, werk- en activiteitencentrum Variant Sliedrecht. Gemiva is er voor kinderen en volwassenen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking, tijdelijk of langdurig, zorg of begeleiding nodig hebben. Gemiva is actief op 220 locaties in de provincie Zuid-Holland.

Esther Coumans

advertentie
advertentie