Afbeelding
Pixabay.com

Lezing met Jaap Toorenaar in Wijngaarden

14 oktober 2022 om 14:03 Activiteiten

WIJNGAARDEN In ‘t Wingerds Hof in Wijnaarden houdt de Historische Vereniging Binnenwaard op donderdag 27 oktober om 20.00 uur een lezing met als onderwerp ‘Mijn leraar vertelde eens’ en andere mooie verzamelde verhalen en uitspraken. 

Spreker is Jaap Toorenaar, reclamemaker en publicist. Hij is medebedenker van de Calvé-pindakaas-commercial met Evert van Benthem. Van zijn hand zijn ook slogans als ‘Een beter milieu begint bij jezelf’. Eerder verschenen de bloemlezingen ‘Mijn moeder zei altijd’ (2015) en ‘Mijn vader zei altijd’ (2017), met de mooiste uitspraken van onze ouders en grootouders.

Welke woorden bent u nooit vergeten van uw juf, meester, leraar of hoogleraar? Welke wijze lessen zijn u bijgebleven, welke vermakelijke voorvallen in de klas? Jaap Toorenaar vroeg het tienduizenden Nederlanders en selecteerde de mooiste inzendingen. Zo ontstond deze kleine geschiedenis van het onderwijs, met schoolverhalen die het verdienen bewaard te blijven. Ze nemen bezoekers mee naar de leslokalen van hun jeugd en blijven leuk en leerzaam, ook voor de leerkracht van vandaag.

Toorenaar zal, als de tijd het toelaat, ook nog heel kort aandacht besteden aan zijn boek ‘Hoe verzinnen ze het, bedenkers van onvergetelijke reclames aan het woord’.  Bijvoorbeeld: welke woorden uit de reclame hebben de Dikke Van Dale gehaald? Na afloop is er de mogelijkheid de boeken te kopen en te laten signeren. 

Niet-leden van de Historische Vereniging Binnenwaard betalen 2 euro.

Vrijwilligers van de TechniekFabriek bij het nieuwe digitale schoolbord
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie