Bibliotheek Sliedrecht
Bibliotheek Sliedrecht Marjanne Dijkstra

Nationale Voorleesdagen in de bieb

18 januari 2023 om 12:04 Activiteiten

SLIEDRECHT Ieder kind wordt blij van voorlezen. Van 25 januari tot en met 4 februari zijn de Nationale Voorleesdagen en die staan volledig in het teken van het Prentenboek van het Jaar: Maximiliaan Modderman geeft een feestje. Ook in de Bibliotheek Sliedrecht is van alles te beleven. 

De leukste activiteiten op een rijtje: van woensdag 25 januari en 1 februari van 14.00-15.00 uur zijn er voorleesuurtjes. Deze activiteit is voor kinderen vanaf 4 jaar en aanmelden is niet nodig. Op vrijdag 27 januari is er van 10.00 uur tot 11.00 uur en van 11.00 uur tot 12.00 uur een voorleesfeest met pannenkoeken (gesponsord door Cérélia). Het voorleesfeest is voor kinderen tussen nul en vier jaar en aanmelden is niet nodig. Woensdag 1 februari is er tussen 15.00 uur en 16.00 uur poppenkast met Maximiliaan Modderman. De poppenkast is bedoeld voor kinderen tussen 3 en 7 jaar. Aanmelden via: www.debibliotheekaanzet.nl/voorleesdagen. Maandag 6 februari is er van 9.30 uur tot 11.00 uur weer Kids & Koffie. Het is bedoeld voor ouders met kinderen tussen de nul en vier jaar oud. Aanmelden is niet nodig.


(Voor)lezen ligt aan de basis van de taal- en leesontwikkeling van kinderen en aan de kansen die zij krijgen op school en in de maatschappij. Kinderen die al jong worden voorgelezen, hebben daar op latere leeftijd profijt van. Ze hebben gemiddeld een grotere woordenschat, een sterker leesbegrip en een hogere leesmotivatie. Hoe vaker kinderen worden voorgelezen, hoe beter zij in staat zijn om zelf boeken te lezen als ze ouder zijn. Veel lezen draagt bij aan het ontwikkelen van een goede leesvaardigheid én het heeft een positieve invloed op ons denken, inlevingsvermogen en welzijn. Met een lidmaatschap van de bibliotheek krijgen kinderen een wereld aan verhalen en activiteiten. Een jeugdabonnement tot 18 jaar is helemaal gratis. Zo kunnen de allerleukste voorleesboekjes direct mee naar huis om thuis verder te lezen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie