Afbeelding
Lexlab

Chemours en het Lexlab breiden hun samenwerking uit: na de Slijmfabriek komt de Limonadefabriek

21 maart 2023 om 10:04 Activiteiten

DORDRECHT Chemours gaat de komende jaren verschillende activiteiten voor lagere schoolkinderen in de Drechtsteden mogelijk maken die worden aangeboden door het Lexlab, de technologieaanjager voor het onderwijs in Drechtsteden. Met techniekeducatie in de vorm van projecten, workshops en trainingen voor docenten werkt het Lexlab samen met het onderwijs, de overheid en regionale ondernemers aan een technologisch vooruitstrevende regio die klaar is voor de toekomst. Al in 2019 committeerde Chemours zich om 10 jaar lang de workshop ‘De Slijmfabriek’ te ondersteunen. De samenwerking wordt nu verbreed naar een nieuwe workshop genaamd ‘De Limonadefabriek’.

Een betere wereld door de kracht van chemie

De strategische focus van Chemours is gericht op het creëren van een betere wereld door de kracht van chemie. Daarbij hoort dat zoveel mogelijk mensen – waaronder scholieren - worden geïnformeerd over de vele duurzame producten en technologieën die de wetenschap, en met name de chemie, mogelijk maakt. Van batterijen voor elektrische voertuigen, tot groene waterstof, warmtepompen, zonnepanelen en windturbines - zoveel duurzame technologieën zijn afhankelijk van chemie. De aanpak van Lexlab biedt een concrete manier om die educatie in de praktijk te brengen in de Drechtsteden en Chemours ondersteunt dat van harte.

De Slijmfabriek

De Slijmfabriek is een 10-jarig samenwerkingsproject van het Lexlab met Chemours ter promotie van productietechniek, chemie en techniek in het algemeen. In de Slijmfabriek ontdekken kinderen welke productieprocessen je allemaal tegenkomt in een fabriek. Ze wegen, meten en verzamelen verschillende soorten grondstoffen, mengen deze op de juiste manier en zo maken ze samen met hun ‘collega-medewerkers’ hun eigen slijm. Na afloop worden de producten uitvoerig bekeken en getest zodat ze aan alle eisen voldoen. Sinds de start van de samenwerking in 2019 hebben meer dan 2500 kinderen uit de Drechtsteden door deze workshop kennis kunnen maken met chemie en techniek.

De Limonadefabriek 

De workshop ‘De Limonadefabriek’ zal door Lexlab ontwikkeld worden als een modulaire fabriek waarin een hele schoolklas tegelijk aan de slag kan met het maken van limonade op basis van schone energie en duurzame ingrediënten. Daarbij zullen zij gebruik maken van verschillende technieken zoals robotica, 3D-printen en met chemische processen. Lexlab en Chemours gaan opnieuw voor een langdurige samenwerking waarbij gaandeweg bekeken wordt hoe nog meer hoogstaande technologieën in de Limonadefabriek geïntegreerd kunnen worden. Voor meer informatie, zie Lexlab.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie