Buitenspeeldag
Buitenspeeldag Richard van Hoek Fotografie

Ook in Sliedrecht spelen op de Nationale Buitenspeeldag

5 juni 2023 om 08:21 Activiteiten

SLIEDRECHT De jaarlijkse Nationale Buitenspeeldag staat weer voor de deur. Op woensdagmiddag 14 juni wordt deze landelijke actiedag wederom ook in Sliedrecht georganiseerd. Stichting Samen voor Sliedrecht en Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht slaan wederom de handen ineen om voor de basisschooljeugd een sportieve en gezellige middag te organiseren.

Sporten en buitenspelen is gezond en bovendien ontzettend leuk, dat is wat centraal staat tijdens deze dag die landelijk wordt aangejaagd door Jantje Beton en Nickelodeon. Dit jaar zal de Nationale Buitenspeeldag georganiseerd worden op het ijsbaanterrein van 13.00 uur tot 16.00 uur. Vanaf 12.00 uur is er de mogelijkheid om onder eigen begeleiding op het ijsbaanterrein te picknicken. De ingang van het terrein bevindt zich aan korfbalzijde (Thorbeckelaan 104, Sliedrecht). Hier kunnen ook de fietsen worden geparkeerd.

Ook dit jaar is de toegang geheel gratis en kunnen kinderen van de basisschoolleeftijd genieten van een uitdagend en uiteenlopend sport- en spelaanbod. Deze activiteiten worden onder andere begeleid door leerlingen uit de Sportklas van de Willem de Zwijgerschool uit Hardinxveld-Giessendam. Ook zullen er sportverenigingen aanwezig zijn die de kinderen kunnen laten proeven aan hun sport.

De organisatie is dankbaar dat vele lokale partijen zoals onder andere Stichting Evenementen Sliedrecht die voor de verkeersregelaars zorgen, EHBO vereniging Sliedrecht zal wederom aanwezig zijn en dat Gemiva voor de vele vrijwilligers voor de lunch en het drinken zal zorgen.

Uiteraard wordt er ook gezorgd voor wat drinken en wat lekkers, zo zal Cerelia aanwezig zijn met een poffertjes foodtruck. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie