Molen Kyck over den Dyck is het goede doel i.v.m. de grote metselwerkrestauratie
Molen Kyck over den Dyck is het goede doel i.v.m. de grote metselwerkrestauratie Riverside Car Classic

Zaterdag gaat de Riverside Car Classic 2023 rijden voor de Kyck over den Dyck

12 september 2023 om 15:44 Activiteiten

DORDRECHT In minder dan een week start zaterdag 16 september de 5de editie van de Riverside Car Classic. Ditmaal niet vanaf het bedrijf van één van de autosponsors, maar – voor het eerst – bij het goede doel dat gesteund wordt. Ofwel, dit jaar vanaf de Lijnbaan tegenover molen Kyck over den Dyck. De organisatie heeft alle inkopen klaar of op afroep geregeld en kijkt reikhalzend uit naar zaterdag. ,,Het mag van ons beginnen!” De start en finish van de Riverside Car Classic 2023 zijn voor het publiek gratis te bezoeken.

Voorzitter Harry Eskes legt uit: ,,De rally, die vooral ook een gezellige meeting met opdrachten is van uiteenlopende klassiekerliefhebbers en geen zware wedstrijd, is in handen van stichting Car2Business. We kiezen er echter voor de naam Riverside Car Classic centraal te zetten. Net als dat we hebben vastgelegd dat we geen winstoogmerk hebben. Wij geven (neo-)klassiekereigenaren graag een leuke, verzorgde dag met hun oldtimer of youngtimer. Geld dat overblijft gaat niet op de bank, maar naar een goed doel. Dit jaar voor de vijfde keer. En uiteindelijk met 35 auto’s; meer startschilden hadden we niet! Op een gegeven moment neem je qua inkoop een beslissing. Er was nog één equipe die na het sluiten van de termijn geluk had! Volgend jaar gaan we gewoon weer voor meer equipes.”

ELK JAAR IN EEN ANDERE RICHTING

,,We prijzen ons gelukkig met wéér zo’n gevarieerd startveld: liefst 23 merken die 35 auto’s brengen”, vervolgt Harry. ,,Dat is één van de krachtige punten van de Riverside. Waaronder dit jaar weliswaar vier dispensatieauto’s, maar deze mensen zitten tijdelijk zonder klassieker en wilden toch meerijden en het goede doel steunen. Maar zij komen met fraaie auto’s, klassiekers-in-wording. Andere bijzondere punten van onze rally zijn dat we altijd een heerlijke lunch hebben (inclusief, uiteraard) op een bijzondere locatie en dat we jaarlijks een andere hoek van het kompas opzoeken. Het publiek kan de aankomst en start ’s ochtends aan de Lijnbaan en de finish ’s middags bij Ames aan de Laan van de Verenigde Naties gratis beleven. De briefing van de deelnemers in de molen is besloten, maar daarna is de molen geopend en kan men deze beklimmen (en een donatie geven…).”

De auto’s zijn zaterdag 16 september aan de Lijnbaan van 8.30 tot 10.00 uur; vanaf 9.30 uur starten ze 1 voor 1. De finish is tussen 15.45 en 16.45 uur, waar de auto’s tot 17.00 à 17.15 uur blijven.

Profielfoto Esther Coumans

Esther Coumans

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie