Afbeelding
Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (136)

15 september 2023 om 08:41 Activiteiten

SLIEDRECHT U begrijpt natuurlijk wel dat ik afgelopen zaterdag al kwijlend op de Kerkbuurt rond liep. De Living Statues waren daar te bewonderen en er waren echt pareltjes bij. Wat mij betreft mogen er zo een aantal in brons worden gegoten en op de diverse hoeken en pleinen geplaatst worden.

door Albert de Coster

Niet alleen imposante beelden verfraaien de uitstraling van ons mooie dorp, maar ook wat minder in het oog springende elementen weten een glimlach op het gezicht van een oplettende voorbijganger te brengen.

Zo fietste ik onlangs op de Tiendweg -het fietspad tussen de 10-hoog flats en de rijksweg- en vanuit mijn ooghoek zag ik iets dat me aanzette om flink in de remmen te knijpen. Ik draaide de fiets en ging in de richting van een ijzeren hek. Daarachter stond een houten schuurtje met daarop ‘VV Sliedrecht’.

Diverse inzenders hadden het ook gevonden, maar daar werd me verteld dat het eigenlijk ‘VTV’ moest zijn. Want daar bevindt zich de VolksTuin Vereniging.

Ik vind ‘VV Sliedrecht’ eigenlijk wel toepasselijk, want vroeger lagen daar twee voetbalvelden van de plaatselijke club. Met die vereniging wordt al heel wat jaren gesold en dat verdient geen schoonheidsprijs.

Heel vroeger werd er op ‘Het Stort’ een balletje getrapt. ‘Het Stort’ bevond zich aan de Industrieweg op Oude Uitbreiding. Maar vanwege de economische belangen moesten ze daar weg. De nieuwe locatie was in de buurt waar nu Loods5 te vinden is. Ook daar twee velden en een zelfs een tribune. Maar om dezelfde reden moesten ze daar weg. Toen togen de sportievelingen uit ons dorp naar de Thorbeckelaan. Dat was lekker dichtbij. De reden dat ze -volgens mij- daar weg gingen was de enorme ledengroei van de club en een tekort aan velden.

En nu …. nu zitten ze weer op een plek waar ze eigenlijk niet meer gedogen worden vanwege economische belangen.

Of ze op korte termijn een vaste plek krijgen in Sliedrecht Noord valt te betwijfelen. De huidige locatie wordt door getreuzel van de beleidsbeslissers een steeds grotere bouwval. Jammer voor deze vereniging waar zoveel mensen hun plezier aan beleven.

‘Of ik een voorspellende geest heb of contacten bij de voetbalclub?’, werd mij gevraagd. Want mijn foto met de tekst ‘VV Sliedrecht’ kwam uit toen de trainer van het eerste team naar een hoger spelende vereniging verkaste. Het antwoord op beide is ‘Nee.’

Weet u exact waar de nieuwe afbeelding is te vinden? (er is wel wat door mij weggepoetst) Stuur dan een bericht naar zoekfotosliedrecht@gmail.com.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie