De nieuwe foto van Albert de Coster.
De nieuwe foto van Albert de Coster. Albert de Coster

Zoek mee in Sliedrecht (138)

29 september 2023 om 08:06 Activiteiten

SLIEDRECHT Ik ben deze week wel een beetje heel erg geschrokken. En ik was niet alleen, zo heb ik begrepen. Als ik goed ben ingelicht heeft de wethouder (en een duur ingehuurde deskundige) weer eens een balletje opgegooid.

door Albert de Coster

Er werd een plan met heel veel quasi interessante termen gepresenteerd hoe we in Sliedrecht allemaal heel blij zullen worden van het verliezen van onze plaatselijke groene longen en ook nog het zicht op het uitspansel kwijt raken.

Ons dorp moet verdicht en toch niet volgebouwd worden. En het moet een spannend avontuur worden. Jaja, uit ervaring weet ik dat niet ieder avontuur goed afloopt. Ik zou nog maar eens een keer achter mijn oren krabben als bestuurders.

Ik heb bij mijn zoekplaatje van vorige week heel toevallig een - naar mijn mening - goede bouwkundige verandering in ons dorp gebruikt. De ornithologen onder de lezers hadden de vogel op de foto natuurlijk gelijk herkend: deze Karekiet siert de nieuwe flat (oei, ik bedoel appartementencomplex) aan het einde van de Rembrandtlaan. Dat gebouw is een goed voorbeeld van dorpsverbetering. De oude flat was echt niet meer van deze tijd en als ik het goed heb gaven sommige bezoekers wel eens wat overlast.

Maar als ik de plannen goed begrepen heb gaan we ‘slimmer en efficiënter’ om met de beschikbare ruimte. De wethouder zegt: ‘We gaan stapelen.’ Dus we gaan meer mensen en auto’s bij elkaar proppen. Daar zit toch niemand op te wachten.

In dit verband is het wetenschappelijke proefje met ratten door de beleidsmakers vergeten of hebben ze er nooit over gehoord. Het is namelijk bewezen dat als je te veel ratten bij elkaar zet, dat hun gedrag problemen gaat opleveren. Ze gaan afwijken van wat in de groep normaal is en uiteindelijk worden ze zo agressief dat ze elkaar opvreten. Nu wil ik mijn dorpsgenoten niet met ratten vergelijken, maar het is bewezen dat overbevolking leidt tot problemen, zoals minder tolerant zijn en snel ruzie maken. 

Ik zou zeggen: ‘Vergeet het bouwen in de hoogte -f lats hebben we al genoeg - en dat leidt ook nog tot horizonvervuiling. En ga niet tornen aan grootte van de parken; vernieuw eventueel wat verouderde lage gebouwtjes bij het Dreespark.’ Wacht even tot er over het spoor gebouwd kan worden. Stuur een bericht naar zoekfotosliedrecht@gmail.com als u weet waar het paard van de foto ronddraaft.

De oude foto van Albert de Coster.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie