Aan alles komt een eind

Lokaal/Column

Beste dorpsgenoten,

Sinds een aantal jaar heb ik een deel van mijn gedachten via deze column met jullie mogen delen. Regelmatig kreeg ik leuke reacties en daar wil ik u bij deze nog hartelijk voor danken! Ik stond er soms echt van te kijken dat er nog best veel mensen waren die steeds de moeite namen mijn hersenspinsels ook daadwerkelijk te lezen. Heel erg leuk. Ik heb het dan ook al die jaren met heel veel plezier gedaan, maar zoals alles komt nu ook hieraan een eind. Doordat ik meer uur ben gaan werken en er op dit moment ook andere dingen zijn die mijn aandacht vragen, heb ik besloten mijn stokje over te geven aan iemand anders. Daarnaast denk ik dat ik de onderwerpen die ik wilde behandelen zo'n beetje allemaal gehad heb. Van de perikelen rond Chemours tot aan de Kerkbuurt en alles wat daar tussendoor speelde.

Als ik zo door mijn map blader zijn het toch heel wat columns geworden. Waarvan ik het idee om de Tiendweg weer voor een deel doorgaande weg te maken, één van de bijzonderste vond (nee niet raar, alleen heel bijzonder). Daarnaast heb ik vaak geschreven over hoe ik het ervaren heb om hier te wonen en hier getogen te zijn. De plekken van vroeger, die er nu niet meer zijn en de veranderingen die het dorp ondergaan heeft. Ik word er altijd een beetje melancholisch van om te zien dat ook hier de tijd niet stilstaat en het dorpse karakter stukje bij beetje steeds meer verdwijnt. Dan merk ik toch wel aan mezelf dat ik een echt dorpsmeisje ben. Heel leuk een grote stad, maar wonen doe ik het liefst toch in een ietwat rustiger omgeving. Gelukkig valt het gebied aan de andere kant van de spoorlijn nog steeds onder het Groene Hart en mogen daar geen nieuwe wijken gerealiseerd worden. Wat mij betreft blijft dat nog heel lang zo. Al zou ik het wel weer heel leuk vinden wanneer er toch iets van een recreatieplas (à la Lingebos) gerealiseerd zou kunnen worden. Tja, zo heeft iedereen zijn eigen wensen in ideeën voor ons Baggerdorp.

Zit u nu te lezen en zou u het leuk vinden om uw ideeën en kijk op zaken te delen met de rest van het dorp, dan zou ik zeggen kom op! Klim in de pen/computer en laat van u horen. Hoe vaak krijgt u de kans om een gepubliceerd schrijver te worden? ;) Dan kan ik met een gerust hart mijn stokje overdragen en bij deze beloof ik één van uw trouwe volgers te worden. Rest mij u allen langs deze weg het beste te wensen en misschien tot ziens in het dorp. Het gaat u goed!

Hannelore Rijsdijk - Van Hamburg

advertentie
advertentie