Proud to be Fout

Lokaal/Column

Verkleden is niet iets wat je alleen doet tijdens carnaval. Het is letterlijk al zo oud als de weg naar Rome. Ik zal je niet te lang lastig vallen met allerlei lange geschiedenisverhalen van de Romeinen, Egyptenaren en de Grieken maar die deden het al duizenden jaren geleden. Zo wisselden de Romeinse slaven en heren van rol tijdens het feest van Saturnus en deden de Germanen een masker op om boze geesten te verjagen. Het verkleden, het anders voordoen dan je bent, dat doen we dus al eeuwen. Kijk maar eens op Koningsdag of als Nederland speelt tijdens het EK of WK. En eigenlijk doen we het zelfs als we gaan trouwen. Ik bedoel, het is niet dat je op een morgen eens besluit in je trouwkloffie de wekelijkse boodschappen te doen. Ik verkleed mij graag. Niet voor niets dat ik een dikke 10 jaar geleden mijn visagie-, grime- en haarstylingdiploma gehaald heb. Daarna volgde een hele drukke, maar leuke tijd. Voor het ochtendgloren met een loodzware koffer al onderweg voor het verzorgen van een bruidsmake-up. Assisteren bij fotoshoots en als grimeuse bij toneelgroep Onder Ons. Heel eerlijk, ik ben er echt dol op, verkleden, schminken, nepneuzen en brillen. Ik ben inmiddels eigenaar van een aardige collectie kledingsetjes en pruiken. Foute kleding, foute make-up, fout haar. Het kan voor mij niet fout genoeg. En ik bedoel, als je zelf uit de jaren 80 komt weet je dat je er onbewust elke dag zo bij liep. Neon kleuren, beenwarmers en dit in combinatie met tijger- en luipaardprintjes. Om maar nog niet te spreken over de kapsels uit die tijd. Ik zal je even helpen herinneren. Het was hoog en getoupeerd (ja ook voor mannen ja!).

Vergis je niet, mooie verkleedkleding en attributen zijn prijzig. Maar met een beetje creativiteit en wat lenen van een vriend(in) kom je al een heel eind. Nu heeft iedereen zo zijn of haar eigen motivatie om zich te verkleden. Bij mij is het gewoon even iemand anders zijn dan jezelf. Nu ik dit schrijf schiet me ineens een langgekoesterde droom te binnen. Als sprookjesprinses, het liefste Assepoester, werken in het Magische Disneyland. Hmm….zal ik al te oud zijn?

Gelukkig kon ik afgelopen zaterdag 13 oktober weer even toegeven aan mijn grote passie tijdens het altijd mega gezellige foute feest in Elektra. Het werd deze keer een hoop glitter en goud. Mijn schoenen zo hoog dat ik eigenlijk alleen een beetje heen en weer kon wiegen op de muziek. Mocht je er ook geweest zijn en je die discobal in de hoek ineens herinneren…ja dat was ik ja! Yes, het feest is misschien ontzettend fout, maar een avond als deze blijft GOUD!

Kelly Petrie

advertentie