Sliedrecht; groot in vrijwilligerswerk

22 november 2018 om 09:04 Lokaal/Column

Als je mij de vraag zou stellen wat mij als raadslid trots op Sliedrecht maakt, dan zal ik op dit moment zeggen: de hoeveelheid vrijwilligers die we in Sliedrecht kennen. De landelijke trend laat zien dat steeds minder mensen vrijwilligerswerk doen, maar dat is in Sliedrecht niet het geval. Sterker nog, de ambitie vanuit de gemeente is om juist te groeien. Binnen nu en twee jaar met vijf procent, welteverstaan. Dat zou dan betekenen dat bijna de helft van alle Sliedrechtse inwoners vrijwilligerswerk doet. Eén van de vormen van vrijwilligerswerk is mantelzorg. Een vorm van soms haast dagelijks 'zorgen', die niet altijd zichtbaar is of opvalt. De meeste mantelzorgers zal je hierover nooit horen, want: "zoiets doe je toch gewoon". Gelukkig krijgt het 'vak' van mantelzorger meer en meer in de aandacht.

Voor mijn werk zit ik dagelijks in de auto en luister ik naar de radio. Wat mij opvalt is dat bijna alle dagen een thema hebben. Zo ook vorige week. Op 10 november was het de dag van de mantelzorger. Een dag voor al die mensen die zich belangeloos inzetten voor een dierbare. En juist deze mensen verdienen extra aandacht! Aandacht in de vorm van respijtzorg is essentieel. Even op adem komen van deze intensieve zorgtaak.

Nu is Sliedrecht groot in het doen van vrijwilligerswerk; is het dan niet een idee om deze 5 procent te zoeken in de respijtzorgers?

Rens den Besten, CDA Sliedrecht

Inzameling voor Oost-Europa

SLIEDRECHT De Hoeksteen houdt weer inzameling voor Oost-Europa en wel op maandag 10 december van 9. 00 uur tot 16.00 uur in gebouw Rivierdijk 639 in Sliedrecht. Van alles kan worden ingeleverd zoals kleding, schoenen, beddengoed, linnengoed, speelgoed, zeep, shampoo, resten wol. In de hal is er deze dag weer van alles te koop prachtige kerststukjes, kerstkaarten en allerlei kerstmateriaal, maar ook tweedehands schaatsen, sleeën, honing, noten en boeken.

Raadspraat

advertentie
advertentie