Hoe sportief ben jij?

Lokaal/Column

Of parkeer jij in alle ijver om sportief te blijven, zo dicht mogelijk bij de sporthal?

Als je mij in mijn tienerjaren had verteld dat ik vrijwillig en met veel plezier meer tijd in de sportschool zou gaan door brengen dan met het shoppen van kleding had ik je hard uitgelachen. Niet dat ik niet hield van een balletje trappen of een potje badminton. Maar allemaal niet heel fanatiek. Ik had nauwelijks conditie en bang voor alles wat hoog en snel was. Vaak waren er meer faalangst en zenuwen dan plezier aanwezig.

Correctie. Ik had je heel hard uitgelachen.

Toch, wonderen bestaan. Naast eten en slapen is trainen, sporten, bewegen, hoe je het ook noemen wil, voor mij een levensbehoefte. Want door een goede training, slaap, eet en voel ik mij stukken beter. Ik praat er ook graag over. En vaak. Te vaak! Het is een passie en dan wil je dat delen. Tot vervelends aan toe tegen mijn vrienden en familie. Daarom schrijf ik er nu maar over!

Wat mij oprecht blij maakt, er is tegenwoordig zoveel keuze. Is hardlopen of wielrennen niet jouw ding? Probeer dan eens zwemmen, Zumba, kickboksen, fitness, of calisthenics.

Cali wat? Inderdaad, calisthenics. Ik had er een vaag vermoeden over wat het ongeveer zou kunnen zijn, maar na een uitgebreide demo in sportschool Sport Fysiek kan ik alleen maar zeggen 'respect'. Wat een kracht en lichaamsbeheersing moet je daarvoor hebben.

Ik sport zelf nu al een aantal jaren, maar had nog nooit een dumbbell aangeraakt in deze gym, die beweert de gezelligste sportschool van Sliedrecht te zijn. Afgelopen 3 november kon ik dit zelf ervaren bij het voor het goede doel georganiseerde Healthfest. Dit sportieve festival werd geregeld door stagelopers Sander, Yanick en Isil als een opdracht voor school. Door hen krachten te bundelen gingen ze voor 1 groot evenement om zo heel veel geld in te zamelen voor Kika. KiKa werft fondsen voor vernieuwend onderzoek en andere activiteiten op het gebied van kinderkanker, gericht op minder pijn tijdens behandelingen, meer genezing en een hogere kwaliteit van leven op latere leeftijd. Daarnaast richt KiKa zich op het geven van voorlichting over kinderkanker.

Naast het goede doel steunen kon ik dus gelijk fanatiek meedoen met een lesje spinning, kickboksen en Latin dance. Als je calisthenics inmiddels al gegoogled heb, snap je wel dat ik hier even mijn pauze nam. Meedoen zou hier belachelijker zijn dan waarom een boksring vierkant is. En trouwens, rust is net zo belangrijk als het trainen zelf.

Ik hou het voorlopig wel bij powerlifting en fitness. En daar is het bij sport Fysiek ook heel goed voor ingericht. Trek je sportschoenen aan en ga eens langs.

Als ik je met dit stukje heb kunnen motiveren om ook in beweging te komen en hiermee bedoel ik iets meer dan het heffen van je arm om dat zware bierglas naar je mond te brengen dan is mijn missie geslaagd.

Kelly Petrie

advertentie
advertentie