5 mei

Lokaal/Column

5 mei mogen wij onze vrijheid niet vieren. Wat betekent vrijheid als je door de coalitie wordt teruggefloten, omdat Bevrijdingsdag al jarenlang op 5 mei toevallig nu op zondag valt? Nota bene een coalitie met partij(en) die in het kader van hun levensstijl niet aan de zondagsrust zijn verbonden zoals Pro Sliedrecht en PvdA. Zij geven hun idealen op voor het pluche.

Deze politieke correctheid wordt niet gedeeld door Slydregt.NU. Slydregt.NU wil Bevrijdingsdag niet vergeten. En wel op zondag, niet op de zaterdag ervoor of de maandag er na vieren. Denk eens aan de helden die hiervoor zelfs gestorven zijn en om dichtbij huis te blijven de Line Crossers. Slydregt.NU wil op zondag 5 mei een viering van onze vrijheid organiseren en heeft daarvoor een vergunning aangevraagd. Het college - SGP/CU- heeft echter besloten dat de zondagsrust niet mag worden geschonden en houdt dit tegen. Waar blijft onze vrijheid dan. Een goed waarvoor gevochten is en talloze levens heeft gekost!

We worden dagelijks geconfronteerd met oorlogsgeweld en de gevolgen van dit geweld voor de individuele burger. Het besluit van de coalitie is een ontkenning van onze historie en getuigt van onverantwoordelijke naïviteit ten opzichte van de harde realiteit. Slydregt.NU verbaast het niet dat bijna de helft van de stemgerechtigde Sliedrechters hun stem niet meer uitbrengt. En wij? Slydregt,NU blijft strijden voor vrijheid en democratie!

Mark Jongeneel

Fractievoorzitter Slydregt.NU

Kids and Cars op zaterdag 13 april

SLIEDRECHT Het evenement Kids and Cars rijdt zaterdag 13 april weer door de regio. De onbezorgde rit voor zieke kinderen gaat door de Alblasserwaard en wordt verzorgd door Tafelronde 140. Dit jaar rijden er ongeveer 60 sportwagen en supercars mee. Tijdens deze rondrit worden vier gemeenten aangedaan, te weten: Alblasserdam, Molenwaard, Sliedrecht en de rit eindigt op de Markt in Papendrecht.

Met de rit wordt ook geld opgehaald voor een goed doel: Stichting De Liedjesfabriek. Bij de Liedjesfabriek laten ze zieke kinderen zich even beter voelen. Met hun mobiele studio zoeken ze kinderen op, zelfs aan hun bed. Samen schrijven ze een lied en nemen dit op. Ze maken er daarna ook nog een videoclip bij. Kinderen staan bij de Liedjesfabriek op een positieve manier in het middelpunt en krijgen een podium om hun verhaal te vertellen. Voor meer informatie: www.kidsandcars.nl of www.facebook.com/tafelronde.papendrecht.

advertentie
advertentie