Afbeelding
Suzanne Heikoop | SHe Fotografie

Feestje

Lokaal/Column

Over een paar weken vindt het Baggerfestival weer plaats in Sliedrecht. Toen ik las dat de band 'This is Beethoven' op komt treden, steeg mijn enthousiasme tot het hoogtepunt. Tijdens de vorige editie waren zij ook aanwezig en sindsdien ben ik fan. Niet het type fan dat schreeuwend en krijsend achter dranghekken gaat staan en alle liedjes uit haar hoofd kent en posters boven haar bed hangt. Dat soort fanatisme heb ik nooit echt begrepen. Gewoon, ik ben blij dat zij komen optreden, want ze spelen leuke muziek waarop te dansen is.

Dan heb je nog de Snollebollekes… de naam zegt denk ik al genoeg. De liedteksten moeten vooral niet te intelligent, zodat iedereen lekker boers mee kan blèren en van links – tumtumtumtumtumtum - naar rechts kan springen. Ook zijn 'De Coronas' tijdens het festival van de partij. Ik had er nog nooit van gehoord en vond het meer klinken als een Spaans gerecht met gekruide garnalen dan de naam van een popband. Na wat nader onderzoek ontdekte ik dat de vier bandleden nummers spelen op verzoek van het publiek. Hoe vet is dat? Ik ga denk ik vast een lijst opstellen met mijn favoriete liedjes.Ja, tot zover mijn gedachten over het Baggerfestival. Het ontbreekt me nu namelijk aan inspiratie om daar verder over door te schrijven, dus nog even een snelle onderwerpswissel. Misschien heeft u gemerkt dat mijn columns de laatste tijd vrij serieus zijn, zwaar van stof. Ik wilde daarom dit keer graag over iets leuks schrijven, iets positiefs. Het Baggerfestival is leuk, want op feestjes voelen mensen zich verbonden. Door de muziek denk ik, of doordat je even niet hoeft na te denken. Sommigen voelen zich misschien alleen verbonden door (en na) een flinke hoeveelheid alcohol in het bloed. Na een aantal biertjes lijkt alles immers beter (zegt men, ik zou het niet kunnen beamen). En dan kan er ook nog verbondenheid zijn op een negatieve manier. Een feestje is de perfecte gelegenheid om eens goed te roddelen en te klagen.

Hoe dan ook, ik kom graag nog even met een moralistische afsluiter. Zullen we tijdens de feestjes eens proberen niet roddelen en te klagen en zullen we buiten de feestjes om ook gewoon lief en positief proberen te zijn?

Romy den Otter

advertentie
advertentie