Kelly Petrie
Kelly Petrie BDU media

Nieuwjaarswens

Column

Mijn goede voornemen voor 2020 was dat ik wat minder in mijn hoofd moest gaan zitten. Daarvoor deel ik het hier ook gelijk met de hele gemeente. Het kan er maar weer uit zijn.
De eerste maand van het jaar 2020 zit er al weer op. De dagen worden langer en het voorjaar hangt in de lucht. De nieuwe woningen, appartementen en opgeknapte flatgebouwen in Sliedrecht schieten met de nog veel te vroege narcissen de grond uit. 


Ineens lijkt alles in een stroomversnelling te gaan. Zal het te maken hebben met het zelf ouder worden? Het beneemt me soms de adem. Voel ik de grote druk van de dolende dertiger
Blijven hollen zodat we niet hoeven na te denken. In het enige vrije uurtje per week, zitten we liever op social media, waar we dan weer plaatsen hoe druk we zijn met ons fantastische leven. Alles beter dan een stuk gaan wandelen om na te denken over waar we nu eigenlijk allemaal zo druk mee zijn?


Hard werken bijvoorbeeld. En daar is ook helemaal niks mis mee. Maar ik ben van mening dat we niet moeten denken dat je geluk daar van afhangt. Vergelijk het met iets praktisch zoals tandenpoetsen. Je doet het omdat het belangrijk is, niet omdat je verwacht dat het je fundamenteel gelukkiger maakt, toch? Over tandenpoetsen zijn we dus heel realistisch, maar als het op relaties, werk of uiterlijk aankomt, laten we ons geluk daar hardnekkig van afhangen.
We moeten dus op zoek naar echt geluk. Maar hoe dan? Geluk is onzeker. Voor je het weet glipt het tussen je vingers door en ben je het alweer kwijt. Problemen daarentegen lossen zichzelf niet zo snel op en geven meer zekerheid om je aan vast te klampen.


Als jij net als ik een denker ben, helaas! Een vastomlijnd recept om de twijfel te stoppen heb ik niet. Maar door het wat ruimte te geven, iets meer te laten ademen en misschien net als ik te starten met het goede voornemen het prakkiseren met anderen te delen kan het je wel iets verlichten.


Daarom wens ik alle dolende dertigers nog net op de valreep deze nieuwjaarswens toe. Blijf niet te veel in je hoofd te zitten. Ga niet eindeloos in kringetjes draaien, maar doe gewoon wat goed voelt.


En inderdaad: sommige keuzes zijn onomkeerbaar Maar neem van mij aan 'je bent op zoek naar de juiste dingen, alleen zoek je ze nog regelmatig op de verkeerde plek'.

[Kelly Petrie

advertentie
advertentie