Afbeelding
CDA Sliedrecht

Solidair op afstand

18 april 2020 om 07:32 Column

Het lijkt lang geleden dat in Sliedrecht de mensen elkaar gewoon konden groeten. Een hand geven een high-five of een knuffel.

Door het coronavirus is alles anders. Dit grijpt diep in het gezin- familie en maatschappelijk leven. Veel mensen leven in isolement en moeten elk contact met de buitenwereld vermijden. Ook opeens het besef dat jezelf tot de risicogroep behoort. Denk hierbij ook aan de mensen in onze verpleeghuizen in Sliedrecht en degenen die hen verzorgen.

Heel belangrijk in de strijd tegen dit verschrikkelijke virus is 1 ½ meter afstand houden.

Natuurlijk zijn er mensen die het allemaal beter weten maar in crisistijd is er geen ruimte voor discussie, gewoon doen wat de richtlijnen zijn.

De straten in Sliedrecht zijn leeg en er is ongekende zorg naar elkaar toe maar ook grote zorgen rond werk in inkomen.

Vergeleken met de coronacrisis viel de bestuurlijke crisis in Sliedrecht in het niet. Iedereen heeft wel heel andere zaken aan zijn hoofd. Het werk bij de gemeente gaat wel gewoon door en de mannen van de vuilnisdienst blijven nauwgezet hun belangrijk werk doen. Maar dat geldt ook voor de krantenbezorger als precies om 05.00 de krant bij mij in de bus valt.

Toch staan er nog belangrijke projecten op de agenda voor Sliedrecht: uitbreiding begraafplaats, een veilig fietspad Crayestein, de plek voor de voetbal enz. Het zal straks heel veel inzet en daadkracht vergen van de raad en college.

Door de coronacrisis komt bij velen op allerlei manieren een ongekende solidariteit naar boven. Het virus kent geen rang of stand, rijk of arm, gelovig of ongelovig. Iedereen is gelijk en daarom moeten we één zijn om deze vijand te verslaan.

Maar onze gedachten mogen zeker uitgaan naar de families die getroffen zijn door het verlies van een geliefde en waarbij de uitvaart naast alle verdriet in beslotenheid moest plaatsvinden.

Voor de toekomst mogen we wel vertrouwen hebben dat alle preventieve maatregelen en alle medische inzet uiteindelijk succes zal hebben. Daarom applaus voor onze helden in de zorg.

Tenslotte, het zou toch mooi zijn als we elkaar in de toekomst weer gewoon een hand mogen geven en knuffelen daarom volhouden.

[Joop de Vries

burgerraadslid CDA

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie