Kelly Petrie
Kelly Petrie BDU media

Het is maar hoe je het bekijkt

Column

'Het is niet de sterkste soort die overleeft, noch de meest intelligente. Het is degene die zich het beste kan aanpassen.' Een vrij bekende uitspraak van de Britse wetenschapper Charles Darwin.


Niet dat ik hiermee zeg dat ik een aanhanger ben van de evolutie theorie. Noch ontken ik hiermee dat ik zijn uitspraken en wetenschappelijk onderzoek zeer interessant vind. Met zeer grote regelmaat pas ik zijn ideeën toe in mijn leven.


Nu heb ik misschien wel makkelijk praten. Het zou iets teveel van het goede zijn als ik zou zeggen dat achter de term 'sociaal isolement' mijn leven staat beschreven, maar het scheelt niet zo heel veel. Vergis je niet. Dit is niet hetzelfde als eenzaamheid. Sociaal isolement is een situatie, eenzaamheid is een gevoel. Ik ben absoluut niet eenzaam. Een handjevol zeer goede vrienden en familie die ik voor goud zou willen missen, maken alles net een stukje leuker. Maar ik kan het nu eenmaal goed vinden met mijzelf.

Daarom durf ik hier ook zeker toe te geven dat er voor mij in deze hele coronacrisis weinig is veranderd. Het enige is dat de woonkamer nu ook dienst doet als kantoor. De zolder is veranderd in een fitness en de tuin omgetoverd tot zwemparadijs inclusief glijbaan. Mijn haar zit al jaren niet zoals ik het wil en boodschappen deed ik hiervoor ook al met het zweet op mijn voorhoofd. Wennen aan minder bezit en reizen hoef ik allang niet meer en om clubs en discotheken heb ik nooit een klap gegeven.

Wel grappig dat mijn levensfilosofie nu ineens een internationale trend kan worden. Reizen, lopend of met de fiets van je eigen woonplaats naar die ernaast. Alleen maar oude boeken lezen. Zielsgelukkig zijn met een eigen gebakken brood of een wandeling in de polder. En proosten met een drankje op het leven... in je uppie.

Ik als trendsetter: zonder meer de meest onverwachte opbrengst van het coronavirus.

[Kelly Petrie

advertentie