Afbeelding
Richard van Hoek

Audi et alterem partem

24 mei 2020 om 15:29 Column

Twee weken geleden was het 4 mei, een dag van herdenken. In de opgenomen toespraak van onze waarnemend burgemeester Van der Borg ging het onder andere over het onderhouden van de democratische rechtsstaat. Volgens Winston Churchill de minst slechte van alle regeringsvormen.

Toen ik mij afvroeg wat dat onderhouden nu betekende voor mij als (beginnend) raadslid van de gemeente Sliedrecht, dacht ik aan een Latijnse spreuk. Een spreuk die ik enkele zondagen daarvoor had gehoord. Audi et alterem partem: hoor ook de andere partij!

Deze spreuk geldt in eerste instantie voor mij persoonlijk, vooral als raadslid. Maar dat geldt ook voor onze fractie, voor de coalitie en voor de oppositie. Ja, het audi et alterem partem mag u verwachten van de gehele gemeenteraad. Zo kan een verantwoord oordeel worden gevormd voor wat goed of verkeerd is voor onze Sliedrechtse samenleving.

Ook u moet de gelegenheid krijgen om zelf een oordeel te kunnen vormen over de Sliedrechtse politiek. De lokale en regionale nieuwsvoorziening is daarin heel belangrijk. Voor hen geldt het audi et alterem partem als norm en belangrijkste middel om zo objectief mogelijk verslaglegging te kunnen doen. Alleen zo kan de lokale democratie worden onderhouden en versterkt.

Is dat alles? Voor de SGP-Christenunie niet! Voorafgaand aan iedere fractievergadering mag de Bijbel opengaan om te horen van die Ander. Die Ander die de Weg, de Waarheid en het Leven is. Zonder Hem kunnen wij niets doen.

Johan Oostrom

[Raadslid SGP-ChristenUnie

Mondkapjes voor goed doel

[GIESSENBURG In Giessenburg zijn een aantal vrouwen mondkapjes aan het naaien. Deze kapjes zijn in diverse maten verkrijgbaar; dames, heren en kinderen en kosten €4,00 per stuk. De opbrengst gaat naar de Voedselbank. Wie een bijpassend mondkapje bij de kleding zou willen, kan de stof inleveren en dan wordt het mondkapje voor €5,00 gemaakt. De kapjes worden verkocht bij Miek-Kado Boek-Kadoshop, Dorpsstraat 76 in Giessenburg. In samenwerking met het Dorpsoverleg. Info: 06-53192887 of dorpsoverleg@giessenburg.nl.

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie