Kelly Petrie
Kelly Petrie Richard van Hoek Fotografie

Wisselvallig

11 september 2020 om 15:04 Column

De zomer is voorbij. De eerste bomen vertonen bonte kleuren en vind je massaal de bladeren en eikeltjes al op de grond. We zitten in de overgang naar een nieuw seizoen, de herfst!

Het is iets waar je waarschijnlijk nog niet aan wil denken. Ik op en top zomer mens al helemaal niet. Maar het is een feit! Oke, officieel 21 september, dus ik ben misschien wat vroeg. Maar een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. Dat ik nou eenmaal geen auto heb brengt vooral in deze periode een hoop gezeul en gezweet met zich mee. Gelukkig is Sliedrecht dan weer niet al te groot en wandel ik met een ferme stap, 5 dagen in de week, zo van de ene naar de andere kant van ons dorp.

Maar wat blijft het toch een van de lastigste seizoenswisselingen aangaande je outfit betreft. Dat ik een extreme koukleum ben maakt het daarin nog een stukje uitdagender. Die eskimo voor het ochtendgloren al gespot? That’s me! Wat einde middag op de terug weg betekend:Geen jas, wel een jas,misschien alleen een regenjas? Zomerjas, spijkerjack, brrr,..ineens heel koud. Toch maar even de winterjas opzoeken. Hey, daar is de zon. Wat lekker. Hmm, toch wel heel warm nu. Pfff... Ik zweet me kapot. Winterjas uit, trui uit, vest uit, t-shirt uit. Vest om mijn middel, truien en jassen in de rugtas. Als een pakezel richting huis.

Maar optimistisch als ik ben, weet ik bijna altijd wel overal het positieve van in te zien. Zoals de heerlijke dikke oversized truien tot aan mijn enkels die weer mogen. Fluffy roze bed sokken na een stomend warme douche. Flanellen pyjama’s met het elastiek van de broek tot aan je oksels. En dan ‘s middags gewoon even terug onder de dekens kruipen. En nu ik toch lekker op dreef ben. Zuurkoolstamppot. Je kan mij eronder begraven. Al eet ik zuurkool gewoon het hele jaar door hoor.

Maar in deze tijd van het jaar word ik dan eens niet voor gek verklaard. Zeg nou zelf. Hebben jullie na het lezen van mijn column ook al iets meer zin in die natte druilerige dagen die komen gaan? Kort en koud gevolgd door donkere lange nachten. Het getik van de regen die met bakken uit de lucht komt zetten? Geen dank. Samen helpen we elkaar wel door deze seizoenverandering heen!

[Kelly Petrie

Kelly Petrie

advertentie
advertentie