VVD Sliedrecht
VVD Sliedrecht Richard van Hoek
Raadspraat

Gesjacher in Sliedrecht

25 februari 2021 om 13:29 Column

Boos zijn of boos blijven hebben geen goed gevolg in de politiek. Het is immers een democratisch proces waarin de gemeenteraad tot een besluit komt. De meerderheid kan iets goedkeuren, waarbij een minderheid een andere gedachte of uitkomst had gezien. De boosheid moet ook weggaan wanneer het genomen besluit in belang voor ons dorp is genomen.

Bij sommige ontwikkelingen kan ik wel vraagtekens zetten over de totstandkoming ervan. Bij de Groen van Prinstererschool (GVP) is dat aan de hand. In oktober kwam het college met een voorstel naar de raad om de GVP van de hand te doen aan stichting LEEF! De wethouder heeft het voorstel teruggenomen omdat er veel weerstand was vanuit de raad. Het voorstel was mede tot stand gekomen nadat de stichting een kop koffie had gedronken met de SGP-ChristenUnie en het CDA. Er lijkt hier ongegeneerd sprake te zijn van handjeklap.

Tijdens de vorige raadsperiode hebben we als raad de nodige keren gesproken over de locatie. Er was toentertijd in de gemeenteraad een grote wens om de locatie om te vormen tot een groene, parkachtige locatie. En nu, in 2021 komt het college met de onthulling voor dit groene parkachtige plan; een kerk!

Naast de roep vanuit de gemeenteraad om een groene omgeving zijn er ook tal van andere initiatieven ontwikkeld. Variërend woningbouw voor ouderen, betaalbare woningbouw voor jongeren tot aan een toplocatie voor woningbouw voor iedereen. Ook een woonlocatie voor mensen met een beperking is voorbij gekomen. Dit past overigens ook in de visie 2030. De wethouder laat hier zijn oren hangen naar de wil van twee partijen in ons dorp en is niet van plan om met andere partijen in gesprek te gaan. De locatie wordt, zoals het er nu uitziet, voor een prikkie van de hand gedaan aan dit kerkgemeenschap.

Dan kan ik mij wel boos maken, ja! Boos omdat de lijn van afspraken niet wordt gevolgd, de schijn van weggeven wordt gewekt en dit niet past binnen de visie en ontwikkeling van Sliedrecht. Het helpt mij misschien niet, maar mijn boosheid duurt nog wel even voort!

[Roelant Bijderwieden, VVD Sliedrecht

Marjanne Dijkstra

advertentie
advertentie