Kelly Petrie
Kelly Petrie Richard van Hoek Fotografie
Echt Slydregts

Goede intenties

Column

Dat de columns over de klusperikelen uiteindelijk gestopt zijn, wil niet zeggen dat ik mij niet nog elke week in het zweet werk boven een nieuw project. De lijst bevat inmiddels al aardig wat doorgestreepte karweien. 

Toch wordt deze niet korter. Je doet gaandeweg weer nieuwe inspiratie op of komt door een andere klus weer in een nieuwe beland. Herinnert u zich mijn column nog over de prachtige boom in onze voortuin? Die boom die van mij moest blijven ook al zal dit betekenen dat ik misschien in moet leveren of akkoord moet gaan met een paarse keuken met gele stippen. De boom die waarschijnlijk al net zolang stond als het huis. Een levend wezen. Een thuiskom-gevoel gaf. Een toevoeging aan de hele straat. Ja, die is er dus niet meer. 

De nadelen, zoals vogelpoep ‘all over the place’, zonnepanelen die geen zon zouden krijgen en de vele blaadjes en stuifmeel die dagelijks niet alleen buiten maar dus ook door heel de woonkamer lagen, wogen niet op tegen mijn smeekbedes.

Toch, prevel ik nog elke keer een soort ‘sorry boom’ als ik langs de overgebleven stobbe wandel. Een triest gezicht. Het schuldgevoel knaagt. En hard ook. Waardoor de klus voortuin ineens bovenaan onze klussenlijst is beland. 

Als het gaat om kleuren, inrichting en alles binnenshuis weet ik precies wat ik niet en wel wil. Nu niet. 

Het internet biedt gelukkig uitkomst. Maar omdat ik graag buiten mijn kantoorbaan liever andere dingen doe, dan weer voor zo’n scherm zitten, hoopte ik dat mijn dagelijkse wandelingen uitkomst zouden bieden. Maar tot nu toe heeft het mij alleen nog maar een zeer geagiteerde bewoner van Sliedrecht opgeleverd. 

Hij snapte niet, logisch is ook, waarom ik zomaar foto’s stond te maken midden in zijn prachtige bloemenzee, van zijn zeer fraaie voordeur. 

Beste meneer, mocht je mijn columns lezen, hierbij nogmaals mijn excuses als ik u op de nog zeer vroege zondagochtend de stuipen op het lijf gejaagd heb. En nu net als ik regelmatig wakker ligt met vreemde onderbuikgevoelens over de voortuin. 

Mijn intentie was goed. 

Kelly Petrie

advertentie
advertentie