Als je haar maar goed zit!

Lokaal/Column

Kort haar is voor mannen. Of, dat doe je zeker omdat het makkelijk is. Maar je laat het toch wel weer groeien? Sommige vrouwen krijgen zo'n mannenhoofd van kort haar, maar jij niet hoor! Leuk bij jou, maar mij zal dat niet staan.

Al sinds mijn tienerjaren kies ik bewust voor een korte coupe. Zonder de toen nog aanwezige vrouwelijke vormen, ben ik met regelmaat voor een jongen aangezien. Er zijn bijna nergens zoveel meningen over als over een kort kapsel bij vrouwen. Ik ben in de loop der jaren opgezadeld met een batterij aan vreemde opmerkingen. Helemaal toen het mij leuk leek gewoon de tondeuse eroverheen te halen. Hup in een keer standje twee. Om over de kleurenvariaties maar te zwijgen. Maar gelukkig ben ik ook aangesproken op straat. Nieuwsgierig naar welke kapper ik ga en of ze een foto van mijn coupe mogen maken.

Of bewonderend vragen met hun hand nog veilig door de lange lokken,...

"zou mij dat ook staan? "

Als je nu nog twijfelt? Ik zeg gewoon doen. Vooral nu met deze bloedhete zomer. Psssttt…Ik zal je een geheim verklappen. Het groeit vanzelf weer aan.

En zoals we allemaal weten en misschien zelfs over klagen..

Aan kapsalons geen tekort in Sliedrecht.

Maar op zijn Cruijfiaans gezegd: Elk nadeel heeft zijn voordeel. Ik ben namelijk zo'n type die nooit een nieuwe afspraak wil maken voor de kapper. Ik ga wanneer ik in de spiegel kijk en ineens vind dat het echt niet meer kan. En dan wil, moet en zal ik diezelfde dag nog! Al heb ik zeker mijn favoriet onder de kapsalons hier in ons dorp, snap ik maar al te goed dat ik daar niet a la minute terecht kan. En wat is er dan beter om keuze te hebben uit nog zeker 28 adressen waar ik zo naar binnen kan wandelen. Geen telefoontje, geen lange wachttijden en ook nog gunstig voor mijn portemonnee. Mijn laatste verf- en knipbeurt was trouwens een eerste ervaring in kapsalon Monica op het Winklerplein waar ik zeer snel en met een geweldige service geholpen ben. Tevreden en vol lof over de kapster die mijn coupe verzorgde verliet ik als een koningin het pand. Beter 30 kappers bij de hand, dan een dorp vol winkelpand. Je kan er nog zo hip en in de laatste mode bijlopen maar met een onverzorgde coupe is het dan een loze investering. Want zeg nu zelf. Als je haar maar goed zit toch?

Kelly Petrie

advertentie
advertentie