Afbeelding
ANP Foto

UPDATE CORONAVIRUS: evenveel opgenomen patiënten als overledenen gemeld

13 mei 2020 om 14:19 Corona

SLIEDRECHT Vandaag zijn er 52 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Dat zijn er wel wat meer dan gisteren, toen waren er 35 patiënten bevestigd. Er zijn 52 personen als overleden gemeld, dat zijn er 2 minder dan gisteren. Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Tot nu toe zijn er 43.211 bevestigde COVID-19 patiënten gemeld aan het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. De cijfers passen bij het beeld dat de maatregelen werken. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden.

In de loop van de coronacrisis zijn mensen in Nederland zich meer zorgen gaan maken over hun eigen gezondheid en de gezondheid van hun familie. Ook de informatiebehoefte van mensen veranderde in de loop van afgelopen maanden. Het vertrouwen in de informatie van het RIVM en de maatregelen van de Rijksoverheid is groot (80-85%). Dat blijkt uit de laatste tussenresultaten (week 20 april) van het vragenlijstonderzoek door het Nivel Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg en het RIVM. Lees hier verder voor de nieuwste resultaten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie