Afbeelding
Coronavirus

UPDATE CORONAVIRUS: 15 personen overleden in afgelopen 24 uur

27 mei 2020 om 14:14 Corona Corona Sliedrecht

SLIEDRECHT Ook vandaag lijken de cijfers van het RIVM hoopgevend. Er werden in de afgelopen 24 uur 190 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op COVID-19. Er zijn 7 patiënten (ten opzichte van 10 gisteren) gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 15 personen (gisteren 26 personen) als overleden gemeld. 

Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld. Omdat niet alle COVID-19 patiënten getest worden, zijn de werkelijke aantallen in Nederland hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. 

BELEVING Het RIVM meldt verder dat in de loop van de coronacrisis mensen in Nederland zich meer zorgen zijn gaan maken over hun eigen gezondheid en de gezondheid van hun familie. Ook de informatiebehoefte van mensen veranderde in de loop van afgelopen maanden. Het vertrouwen in de informatie van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  en de maatregelen van de Rijksoverheid is groot (78-85%). Dat blijkt uit de tussenresultaten van het vragenlijstonderzoek door het Nivel Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg  en het RIVM. Lees hier verder voor de nieuwste resultaten.

Wil je alle belangrijke coronacijfers op een rijtje in glasheldere interactieve grafieken, lees dan dit artikel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie